Projekt LABe završil studiové práce prvním albem "Noční směny". Pokřtí ho ve čtvrtek

15.11.2022 19:53 - Hana Bukáčková | foto: Michal Havlíček

O projektu bubeníka Adama Jánošíka jsme zde psali v souvislosti se singlem "Dvě srdce - dvě hlavy". Opravdu dal dvě srdce a dvě hlavy dohromady - v LABe působí společně s parťákem Thomem Frödem, který hudbě propůjčil hlas a producentského ducha. A společně natočili i plnohodnotné devítipísňové debutové album "Noční směny". Vyšlo v magické datum 11. 11. 2022.

Na nahrávce se ke dvojici přidali ještě Daniel Franc (Imodium), Adam Karlík (Divokej Bill), Michal Skořepa (Pan Lynx), Ondřej Klímek (Vltava, Sexy Dancers, Kamil Střihavka), Vojtěch Říha (Vanua 2), Zdeněk Ceral (Ready Kirken) a Martin Suchý (Lucky Losers).

Poslední tři zmiňovaní se stali také součástí koncertní podoby LABe. "Deska je mojí osobní výpovědí, neměla bejt přehlídkou známých jmen. Všichni, kdo se na albu podíleli, jsou moji přátelé, se kterými jsem ušel nějakou životní cestu, a nahráli party nástrojů, které buď neovládám, nebo na ně jako bubeník instrumentálně nedosáhnu," vysvětluje Jánošík.

Své dílo kapela pokřtí 17. listopadu v Malostranské besedě. Kmotry budou frontman skupiny Čechomor František Černý, režisér Petr Zelenka a Lenka Dusilová. Jako hosté přijdou houslistka Jana Věnečková a již zmiňovaný Michal Skořepa či Ondřej Klímek.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY