New Order připomenou album "Low-Life" obsáhlou reedicí

15.11.2022 12:53 - Dan Hájek | foto: Warren Jackson

Třetí řadovka od New Order "Low-Life" je důležitým milníkem v jejich diskografii. Během jejího natáčení završili svou transformaci z post-punkových průkopníků k dance-rockerům. V době vydání ji podpořily singly "The Perfect Kiss" a "Sub-culture", které nesly jasné rysy tohoto přerodu.

Bernard Sumner, Peter Hook, Stephen Morris a Gillian Gilbert tehdy výrazně začali pracovat se samplery a syntezátory a hledali průsečíky mezi rockovými prvky a elementy rodící se taneční scény. Kromě zmíněných singlovek kolekce obsahuje nosné kompozice "Love Vigilantes", instrumentální "Elegia" (s využitím kláves E-mu Emulator II) a "Sooner Than You Think", v nichž muzikanti dovedli k dokonalosti kontrasty jednotlivých hudebních složek.

Nová edice desky na bonusovém disku nahlédne detailněji do tvůrčího procesu - nabídne záznamy z jednotlivých sessions, plnou sedmnáct minut trvající verzi zmíněného tracku "Elegia" nebo demo skladby "Skullcrusher".

Samotné "Low-Life" bude k dispozici na cédéčku a vinylu. Jak je u současných reedic již dobrým zvykem, nemálo bonusů je na přiložených DVD nosičích. V tomto případě to bude opět dvojice disků, která přinese koncertní sestřihy z vystoupení v Rotterdamu, Tokiu (ten byl znám pod titulem "Pumped Full of Drugs"), z domovské Haciendy v Manchesteru, belgického Leuvenu a Toronta. Vše samozřejmě prošlo důsledným pročištěním a obnovou z dostupných zdrojů. Dále nebude chybět výpravná publikace s dobovými fotografiemi a rozhovory se všemi zúčastněnými. Samotný box doprovodí i vydání dvanáctipalců "The Perfect Kiss", "Sub-culture" a "Shellshock".

"Low-Life" ve své "definitive edition" vyjde v pátek 27. ledna a bude na něm těchto čtrnáct rarit: Love Vigilantes (TV Pitch Instrumental Edit/mono), The Perfect Kiss (Writing Session Recording), Untitled no. 1 (Writing Session Recording), Sunrise (Instrumental Rough Mix), Elegia (Full Length Version), Sooner Than You Think (Album Session Unedited Version), Sub-Culture (Album Session Early Instrumental Version), Face Up (Writing Session Recording), Let's Go (Album Session Instrumental), Untitled no. 2 (Writing Session Recording), Sunrise (Writing Session Recording), Love Vigilantes (Writing Session Recording), Sooner Than You Think (Writing Session Recording), Skullcrusher (Demo). Klipy k "The Perfect Kiss" a "Shellshock" si můžete připomenout níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY