Paul McCartney připravil exkluzivní box se svými singly. V dřevěné krabici jich je 80

11.11.2022 12:21 - Jiří V. Matýsek | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Vinyly táhnou, Vánoce jsou na krku, a dá se tak očekávat, že se na trhu objeví pár exkluzivních edic a sběratelských vydání. Fanoušky The Beatles nedávno potěšil nový remaster zásadní desky "Revolver" a teď si pro ně připravil dárek i sir Paul McCartney. Pravda, je to dárek skutečně pro ty nejoddanější - nepatří zrovna mezi nejlevnější, byť své kupce si bezesporu najde.

Objemný box nazvaný "The 7″ Singles" je přesně tím, co název slibuje, tedy kolekcí 80 (!) vinylových singlů od "Another Day" z roku 1970 až po "Women and Wives" z posledního alba "McCartney III". Celkem 65 nosičů je věrnými replikami těch dobových, využívají navíc obalů z jedenácti různých zemí. Zbývajících patnáct kousků nabídne skladby na sedmipalcích dosud nevydané, většinou se jedná pouze o digitální singly.

Všechny desky jsou zabaleny v dřevěné krabici se dvěma přihrádkami po čtyřiceti kouscích a doprovází je 148stránková kniha s McCartneyho předmluvou, esejí Roba Sheffielda a podrobnými informacemi o každé písni. Veškeré audio bylo remasterováno, v některých případech se využívají starší remastery vydané v rámci Archival Collection ex-Beatlových nahrávek. Bonusem je potom 81. singl, který je náhodně vybraným testovacím výliskem, který vznikl při přípravě boxu.

Celá tahle nádhera (na to, jak celý set vypadá, můžete mrknout na videu níže) je celosvětově limitována na 3 000 kusů a vyjde v přepočtu zhruba na sedmnáct tisíc korun. Potěšující nicméně může být, že všechny zde zařazené songy se s datem vydání 2. prosince dostanou rovněž na streamovací služby.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY