Opálený zadek, necenzurovaná cenzurovaná bradavka a McSrajdoviny: 10 nejčtenějších článků roku 2022

01.01.2023 21:10 - David Věžník | foto: Universal Music

"Tak ať už je v tom roce 2022 konečně klid!" Těmito slovy končil výběr deseti nejčtenějších článků na musicserveru za rok 2021. Netřeba připomínat, že o klidu jsme si mohli nechat jen zdát, přesto (nebo možná právě proto) lidé rádi trávili čas na internetech. A četli a četli. Co bodovalo v roce 2022 u nás?

10. Cancel Metallica!

Rekapitulace

Článek: Fanoušci seriálu "Stranger Things" se snaží zrušit skupinu Metallica. Prý má příliš problematickou minulost
Datum vydání: 13. srpna 2022
Dosavadní počet zobrazení: 26 818
Zaujalo vás, protože: "Serena připomíná záběry bývalého baskytaristy Metalliky Jasona Newsteda, který na pódiu zřejmě předvádí nacistický pozdrav a pochod. Nechybějí ani záběry dalších členů kapely, na nichž dle všeho vtipkují o tehdy nedávném odchodu Kurta Cobaina."

Cancel culture (česky kultura rušení) je posledních několik let docela často skloňované spojení. Wikipedie tento pojem definuje jako "označení pro moderní formu ostrakismu, která vytlačuje jedince ze sociálních nebo profesionálních kruhů, buď v online prostředí na sociální sítích, nebo v reálném prostředí, nebo v obojím".

Diváci seriálu "Stranger Things" zkusili zrušit kapelu Metallica. Jak se to povedlo? Thrashový titán vydal v listopadu nový singl, na konci dubna pak ty příznivce, kteří se jej zrušit nepokusili, potěší dvanáctou řadovkou. Tak třeba jindy.


9. Måneskin necenzurovaní, přesto bez bradavky :-(

Rekapitulace

Článek: MTV zveřejnilo necenzurovanou verzi "Supermodel" od Måneskin, Victoriiny bradavky se ale nedočkáte
Datum vydání: 10. září 2022
Dosavadní počet zobrazení: 28 668
Zaujalo vás, protože: "Velkou část performance totiž kamery nezabíraly její členy, ale bavící se publikum. Důvodem bylo to, že basistce Victorii De Angelis během show spadlo tričko a ona pak přítomné diváky bavila nejen svou hrou na nástroj, ale také pohledem na svá nijak nezahalená prsa."

K tomu snad jen jeden z komentářů pod článkem: "MTV zveřejnilo necenzurovanou verzi s cenzurovanou bradavkou. To nevymyslíš. :-D"

Anebo ještě úryvek: "Mimochodem, pamatujete si, když podobná wardrobe malfunction (česky velmi volně přeloženo jako šatní závada) na několik let zničila kariéru Janet Jackson? A ta přitom na rozdíl od své italské kolegyně měla přes ňadro velkou hvězdu, takže bradavka nebyla vůbec vidět. U Måneskin něco podobného zcela určitě nehrozí."

Holt časy se mění.


8. Lucie Vondráčková. Samozřejmě

Rekapitulace

Článek: Lucie Vondráčková zpívá v klipu "Tak nebuď prekvapená" slovensky. A nie je to vôbec dobré
Datum vydání: 21. února 2022
Dosavadní počet zobrazení: 31 579
Zaujalo vás, protože: "Kýč střídá patos, a to jak v primitivní prvoplánové melodii, kterou jsme slyšeli snad už tisíckrát, tak v zoufale unylém, nevýrazném a občas až ufňukaném zpěvu."

Fenomén Lucie Vondráčkové coby zpěvačky, kterou nikdo z vašeho okolí neposlouchá, a která stále trhá rekordy prodejnosti (a na musicserveru čtenosti), pokračuje a nic ho nezastaví. Cokoliv tato věčně-dvanáctiletá-dívka-akorát-že-vůbec vyšle do světa, se v naší redakci setká s hodnocením na škále 1 až 3 a se čteností v řádech tisíců.

Tak vlastně asi děkujeme.


7. Velký špatný Justina Biebera na Szigetu

Rekapitulace

Článek: Justin Bieber byl ve třetím dni Szigetu tragický, na koncertě Jungle šlo o život a Lenny zabodovala
Datum vydání: 13. srpna 2022
Dosavadní počet zobrazení: 32 052
Zaujalo vás, protože: "Potřeboval (Bieber) jen nahnat čas, protože regulérní písničky neměl připravené? Nebo jen zkoušel, co všechno ještě v už tak dlouho se táhnoucím vystoupení vydržíme? To už se asi nedozvíme. Co už ale víme s jistotou, je, že takto marného headlinera Sziget dlouho neměl."

Reportáže z koncertů se u našich čtenářů těší dlouhodobé oblibě a týká se to dokonce i textů z akcí, na kterých z nás byla jen hrstka, neb se uskutečnily v zahraničí.

Sziget je sice festival oblíbený i mezi Čechy, přesto si troufáme tvrdit, že reportáž ze dne, kdy na něm vystoupili třeba Justin Bieber nebo Lenny, si přečetlo víc lidí, než kolik jich z naší kotliny do Maďarska zavítalo. Mimochodem, o Lence Filipové mladší ještě bude řeč.


6. Madonnina dcera kráčející ve šlépějích své matky

Rekapitulace

Článek: Dcera slavné Madonny Lolahol debutuje singlem "Lock&Key". V klipu si to rozdává se zamračeným mužem
Datum vydání: 28. srpna 2022
Dosavadní počet zobrazení: 34 798
Zaujalo vás, protože: "V klipu si to rozdává se zamračeným mužem."

Když jste dcera slavné Madonny, nejen že každý článek o vás bude mít v titulku "dcera slavné Madonny", ale také se v každém dočkáte srovnání se svou matkou.

Lolahol je dcera slavné Madonny a tenhle článek nebyl výjimkou.

Mimochodem, taky pokaždé automaticky čtete "zmrzačeným"? Ale teda!


5. Když je Ostrava víc než Praha

Rekapitulace

Článek: Krize dopadla i na Lucii. V Ostravě ji uvítala poloprázdná hala, které skupina převedla skvělý koncert
Datum vydání: 29. září 2022
Dosavadní počet zobrazení: 39 989
Zaujalo vás, protože: "Zvukově se celý koncert povedl tak, jak se asi dalo čekat - nebyl to průšvih, ale ani žádný zázrak."

Když se nějaká velká akce koná u nás v některém z jiných měst než v Praze, působí to u obyvatel metropole stav zvaný mindfuck. "To jako musím někam jet? Vždyť je to daleko. A není tam ani metro," probíhá v myslích mnohých z nich (ověřeno za vás).

Lucie se s tím nemazala a své oprášené, upravené a kvůli covidu několikrát odložené operní turné zahájila v Ostravě. Pražané se sice rvali o vstupenky do O2 areny, a severomoravský svatostánek tak byl spíše prázdný než plný, četli si o tom ale snad i ti, kteří na koncerty nechodí.


4. Ewa netropí hlouposti

Rekapitulace

Článek: Královna českého popu Ewa Farna vsadila ve Foru Karlín na skvělý zpěv, vkus a bezprostřednost
Datum vydání: 3. listopadu 2022
Dosavadní počet zobrazení: 45 830
Zaujalo vás, protože: "Mezi mladými domácími zpěvačkami mainstreamového zaměření totiž Ewa Farna momentálně nenachází konkurenci."

Ewu Farnou máme v redakci rádi.

A mají ji rádi i čtenáři.

Tak zase příště.


3. Jak to zní, když píchneš elektrody du bigmacu a necháš k tomu zpívat kuchaře

Rekapitulace

Článek: Přemek Forejt se v klipu k písni "Mc'n'Roll" jednoduše zesměšnil
Datum vydání: 18. srpna 2022
Dosavadní počet zobrazení: 62 764
Zaujalo vás, protože: Kdoví.

A to si furt říkáme, že budeme psát jen o hodnotných věcech, a vono je to furt prd platný! Přiznejte si to na rovinu - vy tohle prostě chcete.

Tak tady to máte.


2. Opálená prdelka Lorde

Rekapitulace

Článek: Lorde se v klipu k "Oceanic Feeling" šest minut opaluje
Datum vydání: 4. září 2022
Dosavadní počet zobrazení: 79 019
Zaujalo vás, protože: "Vizuál se opět odehrává na pláži, respektive jeho velká část na malém plovoucím molu, kde se Lorde s mužským doprovodem oddávají slunění a trošce těch vodních radovánek."

Zadnice, bradavky a různé další části lidského (respektive výhradně ženského) těla působí na čtenáře jako magnet. Obal alba "Solar Power" od Lorde nás tak díky svému zpracování straší v doporučovaných článcích tak dlouho a tak intenzivně, až už se na to, jestli se to dá nějak vypnout, ptají i ti nejheterosexuálnější cis muži naší redakce.

Nedá.


1. Lenny rulez! I když vlastně nerulez

Rekapitulace

Článek: Lenny si s O2 universem ukousla příliš velké sousto
Datum vydání: 25. listopadu 2022
Dosavadní počet zobrazení: 213 416
Zaujalo vás, protože: "Ambiciózní plány se v O2 universu střetly s nemilosrdnou realitou, a i když ne všechno je chyba samotné zpěvačky, bohužel zde musíme mluvit o zklamání."

Jak bylo uvedeno o pár odstavců výše, rubrika Naživo patří z hlediska čtenosti mezi nejoblíbenější - v top 10 nejčtenějších článků vůbec jsou hned čtyři reportáže. Leoše Mareše, Marka Ztraceného a ještě jednoho Leoše Mareše v této kategorii v listopadu doplnila Lenny.

V tomto interním klání, které v redakci tak rádi sledujeme, přeskočila i svou dobrou matku - zpráva s prozaickým titulkem "Podzimní turné Lenky Filipové se ruší", která tehdy v roce 2019 z nějakého důvodu skoro shodila všechny naše (music)servery, se odteď musí spokojit pouze se třetím místem.

Gratulujeme ale oběma. Vlastně všem. I vám. A děkujeme. Jen tak dál!



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY