Stanou se Evanescence novými symboly metalu?

25.06.2003 13:29 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Evanescence - Fallen
© facebook interpreta
Svěží metalový vánek. Křehké kvítko těžkého kovu. Tak všelijak bychom mohli nazývat zpěvačku Amy Lee z arkansaské skupiny Evanescence, která momentálně boduje jak v britském albovém a rádiovém žebříčku, tak na druhé straně oceánu. Deska "Fallen" a píseň "Bring Me To Life" zaznamenávají nebývalé úspěchy a kapela, o níž před pár měsíci takřka nikdo nevěděl, se postupně dostává na samotný vrchol.

Prvním upozorněním na nové potenciální hvězdičky byl soundtrack ke snímku "Daredevil", na nějž Evanescence přispěli dvěma skladbami. Jednou z nich byla i aktuální hitovka "Bring Me To Life" s hostujícím Paulem McCoyem z 12 Stones, která třetí týden vede britský singlový žebříček a byla mimo jiné číslem jedna v televizi VH1. Album "Fallen" se v USA dostalo až na čtyřku a již patnáct týdnů je v Top 100. Na ostrovech vedou momentálně Evanescence jak v prodeji singlů, tak i alb.

Mozkem Evanescence jsou zpěvačka Amy Lee (21) a kytarista Ben Mood (22), kteří kapelu založili v druhé polovině devadesátých let v hlavním městě amerického státu Arkansas Little Rock. "Ale my jsme teprve začali. Jen se nechte překvapit, ještě nás vůbec neznáte. My jen doufáme, že se to změní," vzkázala Amy fanouškům prostřednictvím magazínu Rolling Stone. Zdá se, že o Evanescence ještě uslyšíme.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY