Bluesrockové naděje Steven's to v klipu k "After The Show" roztočí v hospodě

20.10.2022 14:14 - Jiří V. Matýsek | foto: Steven's / Natálie Čornyjová

Ze světa karlovarských hudebních klubů se vynořila bluesrocková formace Steven's. Původně sólový projekt multiinstrumentalisty Štěpána Kordíka se během natáčení desky rozrostl v regulérní skupinu a výsledkem snažení všech muzikantů je kolekce "Runnin' Man". Ta je prozatím k dispozici na streamovacích službách a na jaře příštího roku vyjde na vinylu. Čerstvou ochutnávkou je nyní klip "After The Show".

"Pandemie mi poskytla časové okno na vznik alba. První studiové střípky pochází z léta 2020. Během nahrávání mi došlo, že píšu hudbu spíš pro kapelu. Postupně jsem přizval hudebníky, co tvoří dnešní sestavu," popisuje Kordík.

Formace na sebe poprvé výrazněji upozornila vloni na podzim singlem "Enough", na který pak navázala prvním místem v přehlídce Blues Aperitiv, talentové soutěži, kterou pořádá šumperský festival Blues Alive. Steven's na něm coby vítězové letos vystoupí v aktuálním složení Štěpán Kordík (kytara, zpěv, saxofon, perkuse), Honza Donda (baskytara), Miki Kopecký (klávesy), Honza Řehák (bicí) a Marta Nováková a Kristýna Gubišová (doprovodné vokalistky).

Vlivy jako blues, funk, ale i melodika alternativních kytarovek se vepsaly i do písně "After The Show". Vizuál zachycuje kapelu hrající v hospodě. Zpočátku o pozornost trochu bojuje, ale se zaplňujícím se lokálem si svou chytlavou, lehce plynoucí skladbou publikum podmaňuje. " 'After the Show' je óda na život muzikanta, o radosti z koncertů, které v posledních letech chyběly nejen nám. Všichni komparzisti v klipu jsou naši přátelé, tvrdé fanouškovské jádro. Myslím, že se tu přátelskou atmosféru tvůrci videa Janu Lichtenbergovi podařilo zachytil," shrnuje frontman.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY