Röyksopp zavítají po dvou dekádách znovu do Prahy

13.10.2022 15:49 - Dan Hájek | foto: Stian Anderen

Röyksopp jsou letos samé překvapení. Po mnoha letech mlčení nachystali hned trojdílný hudební projekt "Profound Mysteries" (jeho poslední část vyjde již v listopadu). A krom toho Svein Berge a Torbjørn Brundtland vyrazí na krátké koncertní turné. To čítá pouhých sedm zastávek, mezi nimi je ale i pražská. Dvojice vyrazí do světa po ose Stockholm, Amsterdam, Londýn, Brusel, Berlín a Oslo, Forum Karlín navštíví den před německou show, přesně ve středu 22. února příštího roku.

"Na 'True Electric Tour' chceme přenést zážitek z našich studiových produkcí na živou scénu. To znamená syntezátory, samplery a sekvencery v představení, jejichž hrdinkou je samotná hudba. Očekávejte eklektický set, v němž se energické beaty setkávají s rozsáhlými, přesahujícími zvukovými plochami," doplňují oba hlavní aktéři. Vstupenky budou k dispozici v síti Ticketmaster od 14. října.

"Profound Mysteries" čerpá z audiovizuálního konceptu, na němž muzikanti spolupracovali s celou řadou vizuálních tvůrců včetně designéra Jonathana Zawady z produkčního domu Bacon. Coby hosté v písních zpívají Alison Goldfrapp, Susanne Sundfør, Pixx, Astrid S, Maurissa Rose, Beki Mari nebo Jamie Irrepressible. Fanoušci doufají, že alespoň někteří z nich se spolu se Sveinem a Torbjørnem ukážou i na pódiích.

Připomeňme, že třetí díl "Profound Mysteries" vyjde v pátek 18. listopadu a Röyksopp na něj zařadili tuto desítku skladeb: So Ambiguous, Me&Youphoria, Stay Alive, The Night, Lights Out, Speed King, The Next Day, Just Wanted To Know, Feel It, Like An Old Dog. Album vyjde kromě digitálních platforem tradičně na CD, k dispozici budou konečně i vinyly, ať už coby samostatné díly celé trilogie nebo jako sběratelské boxy s kompletní trojicí nahrávek. Kompozice "Me&Youphoria", "The Night" s Alison Goldfrapp a "Speed King" si můžete poslechnout níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY