Singl "It's Not Just Me, It's Everybody" od zpěvačky Weyes Blood je konejšivou baladou o osamělosti

22.09.2022 15:33 - Kateřina Spacek | foto: Kristina Pedersen

Natalie Mering, známější pod pseudonymem Weyes Blood, se s posluchači podělila o singl "It's Not Just Me, It's Everybody". Nachází v něm útěchu ve sdílené osamělosti. Píseň pochází z připravované desky s názvem "And In The Darkness, Hearts Aglow", která vyjde 18. listopadu.

Za jemného doprovodu klavíru a bicích hudebnice bez obalu konstatuje, v jakém stavu se lidé nacházejí. Rozpracovává zde myšlenku toho, že jsme všichni cizí i sami sobě. V úvodu se vyznává z osamělosti. Když pocítí bolest z odloučení, touží po tom, aby se rozplynula, a přistoupí na dojemné řešení, kterým je milosrdenství. Refrén se rozezní orchestrálními smyčci a šumivou harfou umělkyně Mary Lattimore. To, že jsme na sebe navzájem hodní, sice nenapraví svět ze stavu, v jakém je, ale může to alespoň učinit každý den o něco snesitelnějším - tak zní poselství čerstvého songu.

Chystaná studiovka bude druhým dílem zamýšlené trilogie. Následovník alba "Titanic Rising" z roku 2019, jež se zabývalo blížící se katastrofou, bude trochu jiný. "Nestabilita a slepá ulička, odcizení a algoritmická úzkost, co přesně nás všechny tak rozladilo? A co se stane se společností, v níž zapomínáme, jak se k sobě chovat ohleduplně?" popsala autorka základní téma nových skladeb.

Tracklist kolekce "And In The Darkness, Hearts Aglow" je následující: It’s Not Just Me, It’s Everybody, Children of the Empire, Grapevine, God Turn Me Into a Flower, Hearts Aglow, And in the Darkness, Twin Flame, In Holy Flux, The Worst Is Done, A Given Thing.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY