shop.musicserver.cz
Kato (Prago Union) - Na desce jsem vždy, kým bych chtěl bejt

Kato (Prago Union) - Na desce jsem vždy, kým bych chtěl bejt

Vydáno: 25.09.2022 12:15 v sekci Rozhovory - Hana Bukáčková | foto: David Stejskal

Prago Union, letos slavící dvacetiny, vydali po roce novou desku "Příduhned". Hlavním impulsem pro její vznik byla nová láska. Název naráží na slabinu hlavního textaře, duše kapely, frontmana a veršotepce Kata. O jeho nedochvilnosti, o tom, jak album vznikalo a co s kapelou chystá k narozeninám, jsme si povídali.

Jak se povedl křest novinky?

Dobrý. Byl jsem nervózní, ale to jsem vždy, když hrajeme nové písničky. Lidi a reakce dobrý.

Celou novou studiovku jste asi nepřehrávali, že?

Asi čtyři pět písniček.

Křest se uskutečnil den před oficiálním vydáním. To není moc obvyklé… To je, jako kdybych křtila dítě, které ještě není narozené…

Už ten den to přišlo z výroby. Byl to den, kdy jsme to už fyzicky měli v ruce. Nějak se to sešlo, že to bylo vhodný datum. Obvykle křtíme na podzim v Lucerna Music Baru, teď tam budeme mít pražskou zastávku dvacetiletého turné, které chystáme. Tak proč ne. Už jsme to jednou udělali u "Dezorient Express", v den, kdy to přišlo z výroby a kdy to ještě nikdo nemohl slyšet. Proto jsme to tak chtěli udělat znovu a bylo to super.

Prago Union

Prago Union je pražská rapová skupina, založená okolo roku 2002. V současnosti působí ve složení Kato a DJ Ramel, nejčastěji vystupuje s doprovodným bandem anebo jako Pragobřinkostroj. Vloni PU vydali desku "Made in Strašnice", letos do diskografie přibyla "Příduhned", ze které je například singl "Marná".

Jak už jsi nakousl, letos slavíte s Prago Union dvacet let. Před dvěma lety jsi mi prozradil, že pojedete koncerty s dechovou sekcí Originálního Pražského Synkopického Orchestru. Platí to stále, nebo se plány změnily?

Platí to furt, jen si tak nemůžou říkat, když hrají s někým jiným. Budeme hrát spoustu písniček, které normálně nehrajeme.

První nápad na název aktuální desky byl "Psací potřeby". Jaká cesta byla od něj k tomu finálnímu "Příduhned"? Je to vtipná reakce na tvoji nedochvilnost?

Obával jsem se, že by vtip nebyl hned pochytitelnej na první pohled - možná kdyby to byla "Psací potřeba", ale to by ztratilo dvojsečnost, že mám potřebu psát. Tak jsem to radši zavrhnul. "Příduhned" mi přišlo vtipný v souvislosti se mnou.

Uvažoval jsi ještě o jiném názvu?

"Po poslechu smažte".

To je i stejnojmenná píseň na albu. "Po poslechu smažte" - jeden film se jmenuje "Po přečtení spalte". Vycházel jsi z toho?

Vlastně jo. To byl seriál "Mission: Impossible", kde na začátku dostane zprávu, která se po přečtení automaticky zničí. Druhý význam je legrace sledovat, kdo to pochopí. Podle toho se pozná, kdo je co zač.

Prago Union
© archiv interpreta
Podařilo se ti něco omylem smazat?

Když jsem dělal desku "Made in Strašnice". Koupil jsem si nový hard disk a nějak jsem pospíchal pryč, dal jsem formátovat disk a odešel jsem. Pak jsem přišel, chtěl jsem si otevřít písničky, co jsem měl rozdělaný, ale zjistil jsem, že jsem zformátoval disk, na kterým jsem to měl. Ale podařilo se mi to nakonec zachránit, to bylo štěstí. Jinak by nebyla deska.

Studio nazývané jako Strojovna sis přestěhoval. Pokud se nepletu, aktuálně jsi v malířském ateliéru. Odráží se tento prostor nějak více do inspirace? V maringotce vznikla dvě alba, následně ses nechal slyšet, že ses chtěl pohnout dál. Povedlo se?

V malířském ateliéru jsem stále, jen už to není Podolí, ale na pomezí Vinohrad, Vršovic a Strašnic. Prostředí na to má určitě vliv. Vzhledem k tomu času od předchozí desky to vypadá velmi inspirativně.

Co rok, to nová deska? Nebo jsi měl přetlak ještě z covidu? Nebo je to opravdu kvůli tomu, že jsi měl dle předpovědi ve 42 letech umřít a chtěl jsi to zavčas stihnout?

Jo jo, to byl přesně jeden z důvodů, proč jsem to chtěl urychlit. Dodělal jsem ji v předvečer svých 43. narozenin. Předpověď se nepotvrdila, takže teď to bude jeden velký mejdan. Ale jo, byl to jeden z důvodů, chtěl jsem to stihnout z legrace, ne že bych na tom chtěl stavět. Druhý důležitější důvod byly změny v osobním životě, které mě vedly k novým písničkám.

O "Příduhned" říkáš, že otevírá novou etapu tvého života a že jsi vstoupil do nového šťastného období. Co si pod tím mám představit? Jsou to ty nové vztahy?

Na desce jsem vždy, kým bych chtěl bejt. A čas do další desky, to je ten čas, kým se mám stát, abych mohl zase vytyčit něco nového na další nový desce. Není to, kdo jsem, ale kým bych chtěl bejt.

A kým bys chtěl být na tomhle albu?

Lepším. Jít dál, nesetrvávat na místě, nevracet se.

Říkal jsi, že jsi nahrávku dotvořil v předvečer svých narozenin. Pak už jsi na ni vůbec nesáhl?

Ještě trošku jo, ale takový detailíky. Pracoval jsem na ní hodně intenzivně celý rok. Hlavní motor, že je to takto rychle, byla nová láska. První písničky vznikly přímo. Jedna je o - "Návrat muže J.Ž.", druhá je pro - "Cesta draka". Byla to energie, která způsobila příchod desky.

Nová láska stále trvá?

Jo.

Co je pro tebe inspirativnější? Když zažíváš šťastné, nebo smutné období?

Dřív bych řekl, že je inspirativní něco špatnýho, ale obojí takto silnej impuls je dobrej. Ale radši bych řekl, ať jsou to ty šťastný věci.

Dřívější alba jsi dělal víc se skupinou, tohle sám. Co tě k tomu vedlo? Chtěl jsi to mít ve své režii?

Kapela tam vždycky přijde nahrát nějaké kudrlinky. Jinak si to dělám vždy sám. Na desce byly dva tři beaty od někoho jinýho. Tentokrát jsem to byl jen já. Asi se od nikoho nevyskytlo něco, co by mě inspirovalo. Byl to dojezd covidu, kdy jsem udělal asi 80 beatů oproti 60, které jsem měl na "Made in Strašnice". Podíval jsem se do zápisků, jestli bych to nenaplnil něčím, abych se v tom neztratil, a zjistil jsem, že jo.

Prago Union, Metronome Prague, Výstaviště Holešovice, Praha, 25.6.2022
© Martin Bambušek / musicserver.cz
Aby toho nebylo málo, v červnu jste vypustili digitální kompilaci nevydaných skladeb "Mimo Jiné". To je zbytek z celé éry, nebo z poslední řadovky?

To jsou písničky mimo desky. Měli jsme taková čtyři mezialba, která jsme samizdatem vydali po 400 kusech mezi desky. Většinou jsme je rozdávali. Byly tam písničky, které vznikly mimo alba, ale byla tam spousta písniček, které lidi měli rádi, ale tím, že to bylo mezi deskami a nebylo to oficiální, tak ty skladby nebyly k poslechu na digitálních platformách. Proto jsem z nich udělal takový výběr a dal jsem ho ven, aby si lidi mohli pustit i songy jako třeba "Zakázaný ovoce" nebo "Hodinky s vodotryskem" na digitálních platformách.

Považuješ to za ofiko studiovku?

Vlastně jo. Chtěl bych na závěr oslav udělat box set se všemi deseti alby v krabičce, každé v papírovém obalu a "Mimo Jiné" tam bude i fyzicky. Jinak asi ne.

Má nová kolekce koncept? Mám hledat nějakou nit mezi písněmi?

Příduhned. Předem daný koncept tam nebyl, našel jsem ho až v průběhu.

Je tedy hlavním tématem čas, užívání života a utříbení priorit? (viz písně "Pomalu, ale rychle", "Pořadník", "Nechat se unášet"…)

Až přijdu, udělám vše, co bude nutný, aby bylo líp.

Na "Made in Strašnice" bylo méně slovních říček, byla to taková lokální příběhová deska. Novinka se oproti tomu hemží slovními hříčkami… Pro mě je takovým vtipným experimentem píseň "Že co?", ve které si hraješ s kořenem slova žena. Byl jsi překvapen, kolik slov pak z toho vzešlo?

Překvapilo mě to, musel jsem právě naopak krátit. Protože toho bylo minimálně třikrát tolik.

Další je "Pračo Pygo!", kde zaměňuješ souhlásky. Není to na zamotání jazyka? Neušil sis na sebe bič, až ji budeš hrát naživo?

Hráli jsme to na křtu, dá se to. Ale když jsem to nahrával, bojoval jsem s tím. Má to tendenci se do toho zamotat, ale dá se to.

Bič sis na sebe ušil i v písni "Šéf". V jednom rozhovoru jsi prozradil, že ti dělá problém vyslovovat souhláska F, a že jich tady je…

Nejde mi F, ale když je to na konci slova, tak to jde. Pravda, to mě ani nenapadlo, ale horší je to V.

Vyhýbáš se jim záměrně?

To ne, naučil jsem se to vošulit, že to zní správně, ale některá písmena vyslovuju jinak.

Prago Union
© David Stejskal
Slovní zásobu získáváš poslechem. Máš na to prý fígl. Můžeš prozradit jaký?

Jedinej fígl teď je, jak to dělám celý sám, nahrávám, všechno míchám, tak to slyším milionkrát víc než někdo jinej, tak si to pamatuju automaticky poslechem. Nemusím přemýšlet nad tím, co přijde další. Když vypadnu, tak mi to naskočí díky melodii a ne podle obsahu. Musím to mít najetý takto automaticky. Jsem schopný rapovat a myslet na něco jinýho, což se snažím nedělat. Z papíru bych se to nenaučil. Ani na papíru to nemám. Když dělám písničky, dělám je z půlky přímo u mikrofonu a z půlky ze zápisků. A když písničku dodělám, nikde ji nemám napsanou a nikdy se už k tomu nedostanu. Co je na internetu, tak to odposlouchaj lidi.

Název "Elipsy kruhu" jsi prý nosil v hlavě 20 let, než se zhmotnil do názvu písně na loňské studiovce. Je něco obdobně vymodleného i na té letošní?

Tentokrát ne. Možná "Po poslechu smažte", který jsem měl dlouho, ale furt jsem neměl odvahu to použít. Měl jsem jednu písničku, která se jmenovala "PPS", jako že zkratka spojení "Po poslechu smažte", ale neměl jsem koule udělat to na plný pecky, tak jsem to udělal až teď.

Podobnou zkratku obsahuje i závěrečný "Manifest". Co znamenají zkratky P. S.? Je to dodatek jak u dopisu, nebo to znamená něco jiného? Mimochodem skladba má delší předmluvu. Oč se jedná?

Zkratka znamená P. S., tedy post scriptum. To je text, který napsal můj kamarád, když potkal ženu mého kamaráda. Zapůsobila na něj tímto způsobem a napsal toto. Mně se to strašně líbilo, tak jsem to nechal jiného kamaráda namluvit na telefon a dal jsem pod to beat. Napsal to Martin Vlček a namluvil David Tacl. Oba jsou právníci. Jeden z nich je můj právní zástupce ve věcech trestních.

Často používáš hlášky a výňatky z různých filmů, které navozují, propojují jednotlivé písně. Jsou to tvoje oblíbené filmy, nebo dostáváš od někoho tipy?

Většinou jsem si na to vzpomněl, nebo jsem během vzniku desky zaslechl úryvek, který by k tomu šel, tak jsem to našel, a vysamploval. Ne že bych šel vysloveně po filmu, ale po obsahu.

Na "Made in Strašnice" jsi opustil některé zvyky. Třeba poprvé nahrávka nezačíná zvukem, kterým skončila ta předchozí. Čím je "Příduhned" opět jiná?

Na každé desce mám písničku "RapVIIem". Zde je již sedmá verze. Na konci tracku, když skončí beat, tak se znovu vrátí. Je tam takovej apendix, kde jsem vysamploval předchozích šest skladeb - vždy nějaký zvuk z toho a seskládal jsem to z toho dohromady. Přemýšlel jsem, že už na další desce "Rapviem" nebude. Nevím, zda se k tomu odhodlám. Ale shrnul jsem je všechny s tím, že už další možná nebude.

Co považuješ za největší experiment na novince? O tobě je známo, že nemáš rád trendy a neřídíš se jimi.

Dělám muziku takovou, jakou bych chtěl poslouchat. Nebojím se do toho implementovat nový vlivy, ale furt je to v rámci mého soundu. Ale největším experimentem je "Pračo Pygo" a hudební žádný velký.

Jak vlastně vzniklo "Pračo Pygo"? Ses jednou někde přeřekl?

Chtěl jsem udělat dlouho z těchto přesmyček písničku. Každýmu se občas zadaří, že to takto obrátí a řekne "Sluní svítíčko" a podobně.

Co třeba song pozpátku?

To by nikdo nerozklíčoval a já se snažím udržet obsah. Teď asi nemám žádný jazykolamý nápad - přemýšlel jsem, že bych udělal pecku z jazykolamů, ale to je hodně práce.

Nejsem obecně příznivkyní rapu, ale ty se podle mě lišíš v tom, že nepoužíváš ty klasické novodobé vzorce, kdy se všichni prsí, jací nejsou borci… Máš prý i za cíl, aby se tvoje tvorba dala poslouchat i jako kulisa, když člověk nemá chuť topit se v textech. A prý jsi chtěl udělat takovou muziku, kterou budou poslouchat i lidi mimo rapovou scénu. Což se asi daří, že? Nebo jakou máš odezvu?

Snad se tak daří. Chci aby to mohlo hrát i přes to, že tam je tolik textu, jako pozadí, když na to přijde. Ale když se zaposloucháš, zjistíš, že je to složitější.

Hodně lidí tě chválí za texty. Pavel Kučera o tobě při rozhovoru mluvil jako o veršotepci. Líbí se ti to slovo, nebo by ses označil jinak?

Veršotepec je dobrý, ale vyhovuje mi označení MC.

Na "Příduhned" hostuje tradičně Rest, nově Prezident Lourajder a Johny Boss. Jak vznikly tyto spolupráce?

Johny Boss si mě pozval na svoji desku. Mě bavilo, jak rapuje, tak jsem si ho taky pozval. Zakalili jsme spolu, je takový blázen. Od Prezident Lourajder se mi líbila deska "Opus Magnum" a to, co dělá, tak jsem ho oslovil. Díky němu jsem vlastně zjistil, že je to první slovenština na albu Prago Union. Neměl jsem nikdy hosta ze Slovenska, i když jsem uháněl Vece, ale je zaneprázdněný. Uhnal mě sice na svoji desku, ale já jeho na svoji zatím ne. Premiéra je tedy Prezident Lourajder.

S Restem chystáš projekt A-Team. V jakém je to stadiu?

Furt ve stejným plus minus. Teď jsem nahrával i já jednu sloku na desku, kterou bude vydávat s Wichem, tak snad pak se na to vrhnem. Rádi bychom.

Měl jsi jedno letité přání, hostovačka s rapperem KRS-One. Proč se zatím nedaří?

Už jsme byli hodně blízko, ale spojení se přerušilo. Doufám, že nějak navážem.

Ty jsi za poslední dobu krom featů s podobnou krevní skupinu hostoval například v songu pro film "Jediná vteřina" s Bárou Polákovou.

Oslovila mě Bára, která se mnou chtěla dlouho něco udělat, a toto jí přišla jako ideální příležitost.

Je to trochu paradox, že je to skladba k filmu o rychlém řízení auta, a ty stále nemáš řidičák, který ti před časem sebrali, nemyslíš?

Řídit umím a vím, co to obnáší. Momentálně ho nemám.

Řídil jsi rád rychle?

Nijak zvlášť. Spíš jsem zodpovědnější řidič. Nejedu pomalu, ani rychle. Jezdím tak, aby to bylo bezpečný.

Bylo tě těžké přemluvit, abys šel v klipu do obleku?

Chvíli jsem se stavil na zadní, ale oblek sluší každýmu, tak jsem do toho šel. Akorát při natáčení bylo strašný vedro, tak to bylo otravný, ale snad to vypadá dobře.

Natáčelo se na dálnici? Jak to probíhalo technicky? To se odstavila na nějakou dobu?

U Pražskýho okruhu a odbočky z D1 na Říčany je slepé rameno dálnice. Pronajmout si ho je drahý, ale tím, že to sponzorovala Policie i BESIP, měli jsme to za dobře. Co tam jezdí auta, tak to jsou kaskadéři.

Když jsem před časem dělala rozhovor s mladým talentovaným písničkářem Michalem Horákem, řekl mi, že jeho snem je mít s tebou duet. Považuje tě za svůj velký textařský vzor. Je těžké tě ukecat, když je někdo mimo žánr?

Vůbec ne, naopak, baví mě výlety jinam. Když je dobrá písnička, není to vůbec těžký. Horší je mě dohnat, ale ve finále to není nemožný.

Nedávno jsi přišel s Pragobřinkostrojem, což je takový rapový recitál s klavírem. Jak se zrodil nápad?

Párkrát si mě pozvali do literárních kruhů, abych četl své texty bez muziky. Ale vždy jsem si připadal nepatřičně, jsem introvert a stydím se, proto jsem přemýšlel, jak to pro tyhle případy udělat jinak. Nejdřív mě napadlo s kytarou, ale přišlo mi to jako moc kotlíkářský. Pak mi došlo, že máme v kapele výbornýho klávesistu a že klavír umí udávat rytmus… tak mě napadlo tohle spojení. Během pár koncertů se to vykrystalizovalo do podoby, která by mohla fungovat. Je to jedna ze tří variant, z které si mohou promotéři objednat koncert - buď s kapelou, bez kapely, nebo takto, když je to do mini prostoru a hodí se to tímto způsobem.

Přes covid ses rozjel v malování - namaloval jsi za půl roku 120 obrazů. Maluješ stále?

Ne tak intenzivně jako při covidu, ale pokračuju v tom.

Začal jsi kvůli tomu, abys měl na chleba, nebo se díky tomu třeba vypořádáváš s vnitřními démony?

Rozhodně mě zpočátku nenapadlo, že by si to mohl někdo koupit, a ukázalo se, že to není pravda. Furt mám potřebu něco tvořit, a když nemám nápad na muziku, tak toto je první po ruce.

Zmínění démoni souvisejí i s tvými kérkami. Před šesti lety jsi mi prozradil, že máš na svém těle vytetované démony, abys je měl na očích a nepletli se ti do života. Stále se tím s každým novým tetováním řídíš?

Pořád. To je moje filozofie tetování. Ale nic moc novýho nemám.

Na ruce máš vytetované oko. Patří někomu konkrétnímu?

Je to moje třetí oko.

Prago Union, Metronome Prague, Výstaviště Holešovice, Praha, 25.6.2022
© Martin Bambušek / musicserver.cz
Třeba slogan "Made in Strašnice" sis nechal prvně tetovat a pak z toho vznikl název desky. Tetoval sis nějaký název desky dodatečně?

Zpětně jsem si nechal vytetovat zlomové desky, respektive jejich obaly. Jsou tři. Jestli "Příduhned" bude zlomová, tak si ji třeba taky nechám vytetovat. Přemýšlel jsem, že bych si nechal vytetovat názvy všech desek na sebe, ale když jsem si je napsal, tak jsem zjistil, že jich je tolik, že nevím, kam bych to nacpal.

Když jsme u vizuálu, obal novinky dělal jako obvykle Přemek Ponáhlý? Nechtěl sis ho dělat sám? Když si tak soběstačný, sám sis tracky natočil, maluješ…

Líbí se mi, jak Přemek maluje. Zároveň mám rád v těhle věcech konzistenci. Každou desku ilustroval stejný kluk, tak jsem s tím spokojený.

Co má ilustrace představovat? Že to je z tebe, že to jde z tebe ven?

Jo jo. V hlavě mám bludiště a než se to dostane z hlavy, chvíli to trvá.

Jsi pověrčivý?

Nijak zvlášť. A jestli mám obsedantně kompulzivní poruchu? Míval jsem, ale už tolik ne. Mám pár rituálů v některých věcech, třeba před koncertem pár úkonů, které radši udělám.

Co třeba?

Potřebuju roztáhnout hrudník, abych mohl dobře dýchat.

To děláš jak? Cvičíš?

Jo, a nastoluju spojení s vesmírem. Ale když to neudělám, tak se taky nic nestane, takže asi nejsem pověrčivej.

S vesmírem se spojíš jak? Meditací?

Něco v tom smyslu, ale jen tak krátce s cigárem v puse.

Na jakém nejzajímavějším místě jsi vystupoval?

Na konečný z tramvaje.

Dobře. (smích) A na jakém koncertním?

Mám rád koncerty a nejrůznější místa, na konkrétní nejlepší si nevzpomenu.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Fotogalerie: Prago Union udělali z Café V lese pořádný Řáholec (08.12.2023 15:33)
- Prago Union, Rigor Mortiz, Řezník, Rest, Mutanti a Krotitelé Dechů ve čtvrtek zaútočí na Lucerna Music Bar (14.11.2023 11:43)
- Naživo: Druhý den ostravských Colours ovládli geniální Jacob Collier a magická Ewa Farna (21.07.2023 20:04)
- Fotogalerie: Druhý den se Colours rozzářily s Ewou, Niallem a Jacobem (21.07.2023 13:17)
- Prago Union to rozbalí v Ledárnách s Krotiteli Dechů. Přijde i Rigor Mortiz pokřtít "Pohřební Hlídku" (30.06.2023 09:37)
- Hotovo 20. Prago Union vyráží na narozeninové turné, slavit bude s Krotiteli Dechů (28.10.2022 07:42)
- Prago Union slaví dvacáté narozeniny deskou "Příduhned…" Brzy vyrazí na turné (26.08.2022 14:52)
- Nový singl "Marná" od Prago Union hlásí brzký příchod nové desky (07.08.2022 16:58)
- Naživo: Procházka parkem a strhující horečka sobotní noci s Underworld. Takový byl závěr Metronome Prague (27.06.2022 16:09)
- Prago Union odhaluje plány. Oslavy dvacátin zahajuje klipem k singlu "Dokonalej zločin XXI" (06.05.2022 15:14)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift Lucie Vondráčková U2 Madonna Dua Lipa Rush Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu