Yeah Yeah Yeahs v singlu "Burning" vzpomínají na požár

13.08.2022 12:13 - Kateřina Spacek | foto: Cody Critcheloe

Nastal čas, aby se Yeah Yeah Yeahs vrátili do našich životů. Nadcházející novinka "Cool It Down" bude prvním albem tohoto indierockového tria po devíti letech a vypadá to, že bude ještě pompéznější než jeho předchozí tvorba. Vydání nové desky je naplánováno na 30. září 2022.

Díky jiskřivému podkresu tamburín pulzuje čerstvá ochutnávka "Burning" taneční energií, jasnou instrumentální složkou a silným, nakažlivým rytmem. Oduševnělý vokál Karen O jen umocňuje kouzlo a splývá s ostrým proudem písně. Skladba, kterou spoluprodukoval Andrew Wyatt, je inspirována skutečným požárem ve zpěvaččině bytě, když jí bylo 19 let.

"Jednou v noci mě spolubydlící vytáhla z bytu na drink přes ulici a já tam nechala hořet svíčku. Po návratu jsem zjistila, že došlo ke katastrofě. Většina mých věcí shořela, ale kupodivu kousky, které měly největší sentimentální hodnotu, zůstaly neporušené," sdílí svůj zážitek Karen O.

Vedle desky chystají Yeah Yeah Yeahs ještě deset koncertů pro sérii Artist in Residence BBC Radio 6 Music. Představení se budou konat vždy ve středu od 24. srpna do 26. října od 00:00 do 01:00. Pořady budou k dispozici na BBC Sounds.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY