"Kill Or Be Killed", to jsou Muse ve své krystalické formě

24.07.2022 11:32 - Dan Hájek | foto: Warner Music

O tom, že Muse na konci léta vypustí do světa desku "Will Of The People", se už nějakou dobu ví. Mají za sebou taktéž několik festivalových vystoupení a na podzim chystají speciální, celkem krátkou koncertní šňůru, během níž budou hrát v menších, převážně divadelních prostorech. Jednotlivé večery jsou již nyní beznadějně vyprodané, Česku nejblíže budou 28. října v Berlíně, kde rozburácejí multifunkční Admiralspalast. Song "Kill Or Be Killed" je pak nejen další návnadou, ale i jakousi náplastí za omezený počet vstupenek.

Matt Bellamy novinku popisuje jako snahu o aktualizaci vlastního hardrockového zvuku. Muzikantům se prý společně podařilo najít moderní metalový sound s kontrabasovým bubnem a prvky deathového growlu. V textu se reflektuje spojovací téma celé kolekce, tím je celkem temný pohled na to, jak může tíživá životní nepřízeň někdy vyvolat ty nejhorší lidské instinkty k přežití za každou cenu. Velkou inspirací k napsání "Kill Or Be Killed" se stala legendární bondovka "Live And Let Die" Paula McCartneyho z éry Wings.

Písničku provází celkem prosté video, které se ohlíží za odehranými festivalovými sety - převážná část byla natočena na letošním Isle Of Wight festivalu. Režisér Ben Lowe měl k dispozici hromadu materiálu, ze kterého se mu podařilo stvořit obraz Muse takových, jaké je známe z pódií, a ukázat, že jsou stále koncertním lákadlem, plní sil a ve formě.

Připomeňme, že devátá řadovka Muse "Will Of The People" vyjde v pátek 26. srpna a přinese těchto deset skladeb: Will Of The People, Compliance, Liberation, Won't Stand Down, Ghosts (How Can I Move On), You Make Me Feel Like It's Halloween, Kill Or Be Killed, Verona, Euphoria, We Are Fucking Fucked. Nahrávka fyzicky vyjde v mnoha formátech na vinylech, cédéčku a různě zabarvených kazetách, nemálo z této nabídky naleznete i v našem shopu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY