Dominik Zezula (post-hudba) ON AIR: Na české scéně se objevuje hodně holek s Abletonem. Super!

16.06.2022 17:48 - Spolupracovník redakce | foto: On Air

Dominik Zezula je zejména polovinou úspěšné klubové dvojice post-hudba, kterou tvoří s producentem Tomášem Havlenem, je ale také aktivní ve vlastních projektech Děti mezi reprákama a Yöllä. A právě s post-hudbou začátkem března vydali své druhé album "Svět na konci roku nula", které je výrazně inspirované lockdownem a vším, co s tím souviselo. Dominik, který se považuje především za písničkáře, je ale také básník a mimo jiné pomáhá hledat nové objevy české scény v pořadu Startér Radia Wave.

Proč za jeden ze svých vzorů považuje Petra Fialu z kapely Mňága a Žďorp? Jak lockdown zbrzdil slibně nastartovanou kariéru post-hudby po vydání debutové desky? Proč tak rád píše písně o konkrétních místech v Praze, ale i jinde? A kam podle něj směřuje česká nezávislá scéna? Podívejte se na celý rozhovor.

ON AIR je talk show hudebního publicisty Pavla Kučery s hudebníky a lidmi z hudební branže. Nový díl je uveřejněn každý týden na YouTube kanálu kytary.cz. Facebookovou stránku pořadu najdete zde, přehled starších dílů tady. Starší díly On Air si můžete poslechnout i ve formě podcastů na Spotify nebo Apple Podcasts.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY