Strašidelná skladba "Herd Culling" připomíná blížící se vydání očekávaného alba Porcupine Tree

24.05.2022 12:38 - Jiří V. Matýsek | foto: Sony Music

Prog-rockovými fanoušky napjatě vyhlížený návrat výrazné formace Porcupine Tree se nezadržitelně blíží. Album "Closure/Continuation" vyjde 24. června, čtrnáct let od desky "The Incident".

V mezidobí vůdčí persona Steven Wilson i klávesák Richard Barbieri rozvíjeli své vlastní sólové dráhy, bubeník Gavin Harrison působil v projektu The Pineapple Thief, čtvrtý původní člen, basák Colin Edwin, se comebacku neúčastní. Přesto to vypadá, že se posluchačům dostane signifikantního zvuku skupiny, zároveň je znát i hudební vývoj, kterým si všichni prošli.

Vše potvrzuje nervózní a frenetická novinka s téměř hororovou atmosférou "Herd Culling" vyslaná do světa v doprovodu lyric videa. "Je to poslední skladba, kterou jsme na album napsali," vysvětluje Steven Wilson. "Když byl zbytek songů seskládaný dohromady, měli jsme stále pocit, že, hudebně vzato, je uprostřed desky 'mezera' ještě pro něco. Takže se to stalo jedinou písní, kterou jsme udělali všichni tři společně."

Kompozice v neobvyklém jedenáctidobém rytmu je vystavěna na dynamice jemných a hlasitých pasáží, kdy se střídají nájezdy hutných kytar s elektronickými smyčkami. Pro potřeby singlu byla zkrácena na tři minuty a něco, na chystané kolekci bude přítomna v kompletní sedmiminutové verzi, která přidává další hudební sekce a celou píseň dále rozvíjí.

Titul "Closure/Continuation" si už nyní můžete předobjednat v našem e-shopu. Vybírat můžete z CD, černých nebo bílých vinylů či limitovaného speciálního boxu se třemi CD a rozšířeným bookletem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY