Deska "Harder Than It Looks" je důstojným návratem Simple Plan

17.05.2022 08:00 - Ondřej Hricko | foto: Simple Plan

Po šestileté přestávce od posledního alba "Taking One For The Team" se na nové vlně pop-punku vracejí jeho nestorové z Kanady Simple Plan. Zbaveni sevření velkých nahrávacích společností vydávají deset nových písní pod hlavičkou své šesté studiovky "Harder Than It Looks".
7/10

Simple Plan - Harder Than It Looks

Skladby: Wake Me Up (When This Nightmare's Over), Ruin My Life (feat. Deryck Whibley), The Antidote, A Million Pictures Of You, Anxiety, Congratulations, Iconic, Best Day Of My Life, Slow Motion 10. Two
Vydáno: 6.5.2022
Vydavatel: kapela
I po více než dvaceti letech existence se Simple Plan mohou pyšnit úplnou sestavou zakládajících členů, kterými stále jsou Pierre Bouvier (zpěv, baskytara), Chuck Comeau (bicí), Jeff Stinco (kytara) a Sébastien Lefebvre (kytara). Bouvier se navíc vrátil ke své baskytaře, se kterou mu mnoho let vypomáhal David Desrosiers, který před časem kapelu opustil.

Jejich comeback přišel v době, kdy pop-punk znovu rezonuje mainstreamem. Jen lídři subžánru se proměnili - vrcholy žebříčku dnes opanují mladá jména jako Yungblud, Machine Gun Kelly nebo Mod Sun. Právě tyhle mladé pušky teď umožnily návrat svých idolů jako Avril Lavigne nebo právě Simple Plan.

Na novince, kterou můžete pořídit v shopu musicserveru jak na CD, tak na barevných vinylech, se kanadská parta nehrne do žádných experimentů, ale pokračuje tam, kde skončila. Sází na lyrické texty, zpěvné melodie a svižné, punkem okořeněné kytary. Zvuk nahrávky je dobrým kompromisem mezi nostalgií a současnými trendy, a přestože si ho pánové cizelovali sami, odvedli fakt dobrou práci.

Asi největším překvapením alba je hostovačka dříve znepřáteleného soka ze Sum 41 Derycka Whibleyho. Zdá se ale, že obě strany zakopaly válečné sekyry, pochlapily se a spojily své síly v ryze pop-punkové hymně "Ruin My Life".

Žádného dalšího hosta sice na desce nenajdeme, ale Simple Plan si po těch letech pauzy umějí vystačit sami. V úvodu hrají na něžnější notu v solidní baladě "Wake Me Up (When This Nightmare's Over)". Za srdce umí chytnout i popová "The Antidote", která ukazuje modernější tvář skupiny. A i ta jim sluší.

Zábavná je ale vlastně celá kolekce, na níž se spravedlivě střídají klidné kusy s těmi svižnými. Pokud neočekáváte přehnané ambice, album "Harder Than It Looks" dokáže pobavit nejen příznivce pop-punku. Je to autorsky vyspělé dílo, které si na nic zbytečně nehraje a jasně ohraničuje mantinely Simple Plan. A to někdy prostě stačí.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY