Keane připomenou své album "Strangeland" vinylovou reedicí

06.05.2022 09:44 - Dan Hájek | foto: Keane

Na počátku května roku 2012 doručili Keane do obchodů svou čtvrtou řadovku "Strangeland". Na četná fanouškovská přání ji k desátému výročí od vydání doprovodí speciální vinylová reedice doplněná o pohlednice z jejího natáčení. Aby toho nebylo málo, současně s touto reedicí se na vinylech zcela poprvé objeví i jejich kompilace "The Best Of", která původně vyšla o rok později.

Desku "Strangeland" skupina doprovodila rozsáhlým turné, které s přestávkami trvalo téměř rok a půl. V rámci něj se Tom Chaplin, Tim Rice-Oxley, Richard Hughes a Jesse Quin premiérově představili taktéž v Praze - přivítal je slušně zaplněný velký sál Lucerny. Souběžně s uvedením zmíněné sbírky hitů oznámili, že si dávají časově neomezenou pauzu. Tu přerušilo až album "Cause and Effect". V rozhovorech posléze Tom často zmiňoval, že si po hektickém období potřebovali jeden od druhého odpočinout a nabrat nových sil, aby další materiál zněl tak, jak Keane v jejich představách měli znít.

Kapela z této kolekce vydala hned tři singly - "Silenced by the Night", "Disconnected" a "Sovereign Light Café", všechny si můžete připomenout níže. Oslavy tohoto výročí odstartovala speciálním desetipalcem (ten byl k mání v rámci letošního Record Store Day) s demoverzemi skladeb z této éry "You Are Young" a "Sea Fog". Výběrovka "The Best Of" bude k dispozici v klasickém černém provedení nebo v barevné kombinaci (obsahující modrý a oranžový vinyl). "Strangeland" a "The Best Of" shodně vychází v pátek 1. července.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY