Symfonická verze "Proklínám" od Janka Ledeckého slibuje exkluzivitu nové desky

02.05.2022 10:32 - Milan Menčík | foto: Ivan Krejza

Janek Ledecký právě v těchto dnech vydává album "Symphonic", kde - jak už název napovídá - zájemci najdou jeho známé hity v symfonických úpravách. Komplet tvořený vinylovou deskou a CD si už nyní můžete koupit na shopu musicserveru, samotné CD pak přijde na řadu v pátek 13. května. Pilotní singl "Tina" nyní doplňuje druhá ochutnávka. A Ledecký nemohl vybrat příhodněji než jeden z největších hitů - "Proklínám".

Janek Ledecký - Symphonic
© Janek Ledecký
"V roce 1991 mi Honza Černý přinesl muziku a já napsal text 'Proklínám'. Je to v podstatě dopis, kterým se se mnou moje holka rozchází a rozhodně mi nenabízí, že 'zůstaneme kamarádi'. A stal se z toho můj nejúspěšnější lovesong. To je záhada..." přemýšlí Janek Ledecký. Písnička se přitom nestala hitem hned poté, co ji vydala kapela Žentour, ale až díky koncertní verzi z desky "Jenom tak", kterou si níže můžete pustit také.

"Tina" i "Proklínám" jasně ukazují, že tady si někdo (konkrétně Hanz Sedlář) s aranžemi pořádně pohrál a nový zvuk je opravdu svěží. Klip navíc téhle verzi dodává punc exkluzivity, takže koncertní část pochází z pražského Rudolfina, kde Ledecký hrál s Filharmonií Hradec Králové.

"Obsazení a instrumentace symfonického orchestru se vytvářela po staletí a větší hudební výbavou už žádnou písničku opatřit nejde. Na nahrávce se podílela skoro stovka muzikantů. A musím dodat, že skvělých muzikantů. Moc si této příležitosti vážím," vyznává se zpěvák závěrem a tato fakta jsou velmi dobře slyšet.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY