Slza spojila síly s Pam Rabbit. Jejich "Padám" naznačuje novou hudební cestu

13.04.2022 13:11 - David Böhm | foto: Thomas Habr

Není tomu tak dávno, co se Slza rozhodla změnit přístup ke své tvorbě. Tehdy se Petr Lexa rozhodl více podílet na tvůrčím procesu. Tuto dospělejší stránku skupiny jsme pochválili už několikrát, ať už u desky "3" či u nových mimoalbových singlů. Zpěvák, který nyní stojí i za texty, se s nimi však dokázal zacyklit i na několik týdnů až měsíců. Z písní naštěstí žádná křeč cítit nešla, dle Petrových slov mu ale nejnovější spolupráce "Padám" s Pam Rabbit pomohla se tohoto trápení zbavit.

"Baví mě, že kluci byli otevřený tomu zkusit to trochu jinak. Neřešil se žádnej textař, ale prostě jsme přirozeně chillovali ve studiu a napsali to, vytvořili i scénář a zrežírovali klip. Spolupráce s klukama mi přijde hodně přirozená. Děláme spolu chvíli, ale mám pocit, jako že se známe dýl. Klukům teď pomáhám psát nebo i korigovat texty na pár jejich budoucích songů," prozradila Pam.

Po oddychových "Červáncích" se kapela tentokrát naopak zabývá temnotami, ze kterých se člověk snaží dostat ven, načež do nich znovu upadne. Správně potemnělá je i hudba samotná, která zejména v refrénu překvapí svou ledovou úderností.

Doprovodný videoklip nepůsobí o nic veseleji. Tmavý vizuál, z většiny natočený v místnosti s umělou mlhou, působí i díky záměrně rozmazaným záběrům až depresivně. Zamrzí snad akorát to, že se onen pěkný prvek v podobě modře svítícího motýla neproletěl v klipu více. Společné snažení přineslo neotřelý výsledek. Duo má navíc nyní v plánu se zpěvačkou tvořit i další písně. V našem rozhovoru prozradili, že momentálně půjdou singlovou cestou, a tak se příštího kousku zřejmě dočkáme brzy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY