shop.musicserver.cz
Pohled do českých hitparád - 13. týden 2022

Divoký rádiový žebříček ovládli producenti, na stupně vítězů se posmrtně probojoval Miro Žbirka

Vydáno: 07.04.2022 21:23 v sekci České hitparády - Josef Martínek | foto: Universal

Rádiová hitparáda v těchto týdnech nezvykle hýří velkými přesuny. Z jednadvacátého místa se na jedničku dostali producenti Gabry Ponte, Lum!x a Prezioso s loňským singlem "Thunder". Poprvé se do top trojky vměstnali také Miro a David Žbirkové s písničkou "Nejsi sám". Albům dál kraluje Calin jako "POPSTAR".

Gabry Ponte, Lum!x & Prezioso - Thunder
© Warner Music
RÁDIA - S českými dramaturgy je to někdy jako na houpačce. Prakticky celou zimu protáčeli v éteru pořád ty samé songy, nyní ale zvolili opačnou taktiku, a na prvních místech hitparády vídáme nečekané zvraty.

Minule si na první příčku vyšlápl Ed Sheeran s kouskem "Overpass Graffiti", který na ni razantně poskočil až ze čtvrté desítky pořadí. Tentokrát zrzavý hitmaker klesá na čtyřku a v čele ho nahrazuje mezigenerační taneční spolupráce - Gabry Ponte, Lum!x a Prezioso se singlem "Thunder". Ten není žádnou novinkou, vyšel už loni v květnu, naše rádia ho ale objevila až v posledních týdnech. Ve svém šestém kole stoupají italští veteráni taneční hudby a jejich mladičký rakouský kolega Lum!x rovnou o dvacet míst.

Před týdnem se Elton John a Dua Lipa z ničeho nic propadli z prvního na dvaadvacátou řádku, nyní je ale jejich společný hit "Cold Heart" zpět na stupních vítězů. S pomocí producentů PNAU to tentokrát dotáhli na stříbro.

Za zvýšenou pozornost stojí bronzová příčka. Posmrtně se na ni totiž podíval Miro Žbirka se svým synem Davidem. Fanoušci výjimečného slovenského muzikanta jistě vědí, že se jedná o první ochutnávku ze Žbirkovy nové desky, symbolicky nazvané "Posledné veci", která uzavře jeho studiovou diskografii. Aktuálně je skladba "Nejsi sám" nejhranější domácí položkou v éteru.

Na medailových pozicích se vedle Sheerana neudrželi ani iann dior s "let you" (5.), ani Miley Cyrus s "Angels Like You" (6.) V příštích týdnech by na nejvyšší místa jistě rádi zaútočili Mirai, jejichž aktuální singl "Vedle tebe usínám" poskočil už na desítku.

A novinky? Množné číslo tentokrát není na místě, v top stovce najdeme jen jednu - navíc na úplném chvostu. Jako devadesátá devátá vstoupila do pořadí kapela Hodiny s písní "Dívej".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Gabry Ponte, Lum!x & Prezioso - Thunder
  2. Elton John feat. Dua Lipa - Cold Heart (PNAU remix)
  3. Miro Žbirka feat. David Žbirka - Nejsi sám
  4. Ed Sheeran - Overpass Graffiti
  5. iann dior - let you
  6. Miley Cyrus - Angels Like You
  7. Adele - Oh My God
  8. Lil Nas X - Thats What I Want
  9. Tom Gregory - Footprints
  10. Mirai - Vedle tebe usínám


Calin - POPSTAR
© Mike Roft Records
ALBA - Do třetice všeho dobrého - to si může říkat Calin při pohledu do aktuálního vydání albové hitparády. Brněnský rapper a zpěvák opět obhájil prvenství s albem "POPSTAR", navíc opět jasně dominuje také paralelnímu žebříčku digitálních singlů, kde se na jedničce usadil jeho song "Hannah Montana".

O nejúspěšnější novinku se tentokrát postaral zahraniční umělec, na což už v přívalu hvězd tuzemského rapu nejsme příliš zvyklí. U českých posluchačů dlouhodobě oblíbený Machine Gun Kelly startuje se šestou řadovkou "mainstream sellout" na stříbrném postu, čímž vyrovnává nejlepší výsledek předloňského titulu "Tickets To My Downfall".

Jména, bez nichž už si žebříček nelze představit, se seřadila na dalších pozicích. Viktor Sheen zabral se svými nahrávkami "Příběhy a sny", "Černobílej svět" a "Barvy" trojku, pětku a šestku, mezi ně se vklínil jen bramborový Yzomandias zásluhou "J.EDEN E-GEN".

Do první desítky si proklestila cestu také trampská hudba. Na sedmičce najdeme kolekci "Zvláštní znamení boha" s podtitulem "Písně bratří Ryvolů", zastřešenou společným názvem Hoboes. Jde o album původně šestnácti nesmrtelných písní, ovšem s přidanými bonusy jich je hned devětadvacet.

Překvapení skýtá osmička - z ničeho nic se na ní totiž vyskytla LP s loňskou deskou "Churches", která v době vydání startovala až jako devadesátá šestá a jejím nejlepším výsledkem byla dosud čtyřiapadesátá pozice. Zdá se, že fanoušci se pomalu připravují na zpěvaččiny dva letošní koncerty u nás - v červenci na Colours Of Ostrava a v září v Praze.

Po zbývajících dvou novinkách musíme pátrat v nižších patrech pořadí. Skinny Barber coby další ze zástupců domácího rapu boduje s "West Side Story Tape" na dvaatřicátém řádku. Placebo si s osmou studiovkou "Never Let Me Go", vydanou po dlouhých devíti letech, zabrali číslo sedmdesát čtyři.

Top 10 - alba:
  1. Calin - POPSTAR
  2. N Machine Gun Kelly - mainstream sellout
  3. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  4. Yzomandias - J.EDEN E-GEN
  5. Viktor Sheen - Černobílej svět
  6. Viktor Sheen - Barvy
  7. N Hoboes - Zvláštní znamení touha
  8. LP - Churches
  9. Olivia Rodrigo - Sour
  10. Nik Tendo - Jsem v pohodě, sem v prdeli.

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 13. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Dua Lipa chce být na novém albu radikálně pozitivní (15.03.2024 10:47)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)
- Ofenbach se s oživeným hitem Kim Wilde protančili do čela rádiového žebříčku (01.03.2024 08:00)
- Kanye West a Ty Dolla $ign si podrobili český albový žebříček, digitálu vládne Benson Boone (22.02.2024 09:40)
- Video: Dua Lipa chce v "Training Season" konečně sbalit pořádného chlapa (21.02.2024 15:15)
- Jen Kateřina Marie Tichá konkuruje rapu: její "Plamen" rozpálil top pětku albového žebříčku (15.02.2024 10:30)
- Andělským nominacím vévodí November 2nd a Viktor Sheen (15.02.2024 09:36)
- Dua Lipa pro novou řadovku napsala 97 písniček (14.02.2024 19:21)
- Dua Lipa stále vládne českým rádiím, Miley Cyrus je mezi nejhranějšími už déle než rok (08.02.2024 16:00)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Dua Lipa Rush Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu