Gothici Cathedral In Flames podporují Ukrajinu coverem "The Weeping Song" od Nicka Cavea

04.04.2022 09:48 - Jiří V. Matýsek | foto: Cathedral in Flames

Válka na Ukrajině způsobila nebývale velkou míru solidarity. A zapojují se i umělci. Někteří, třeba jako David Koller, vyrazili přímo na hranice pomáhat s přílivem uprchlíků, jiní přispívají svým umem, například tak že hrají, a získávají tak finanční prostředky, které pak putují na konta humanitárních organizací. A kupříkladu domácí gothicrockoví Cathedral In Flames odesílají veškeré příjmy z prodeje své aktuální desky "Hang Me High & Bury Me Deep" na provoz nezávislého zpravodajského kanálu Nexta, který přináší aktuální zprávy z bojiště.

Svou činnost se rozhodli podpořit také novou písní. Poprvé v historii kapely se jedná o cover. Volba padla na "The Weeping Song", tedy duet Nicka Cavea s Blixou Bargeldem, jenž se objevil na desce Caveových The Bad Seeds "The Good Son" v roce 1990. Mocnou píseň nově zaranžovali do svého typického zvuku a přidali výrazný ženský vokál.

Podařenou verzi doplnil též působivý videoklip poskládaný z aktuální záběrů a fotek z Ukrajiny. A spousta těch obrazů ve spojení se silnou hudbou doslova bolí a zatíná se velmi hluboko.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY