Nové jméno domácího popu NAHA debutuje klipem z Islandu "Prázdný místa"

01.04.2022 16:43 - Milan Menčík | foto: Hana Melcrová

Další umělkyní, která se bude drát mezi hvězdy domácího popu, je NAHA. Zpěvačka (vlastním jménem Hana Melcrová) posílá do světa první singl a klip s názvem "Prázdný místa".

Písničku si složila sama a prokázala na ní, že od osmi let, kdy stvořila svůj první song, se dostatečným způsobem vypsala, aby si našla svou vlastní cestu. Téma debutového kusu je na první pohled klišé - jaké to je, když se dva lidé rozejdou, a jak velké prázdno zažívá člověk po takové ztrátě. Autorka však pocity podává hodně po svém. Výsledek podtrhuje i videoklip, při kterém NAHA zažila snad až příliš adrenalinu.

"Bylo to celkově dost náročné a dobrodružné. Od začátku mi bylo permanentně dost chladno kvůli letnímu oblečení, které bylo vybráno na natáčení v zimních podmínkách. To se ale nakonec ukázalo jako bezvýznamný problém. Po cestě na letiště nás totiž zastihla šílená sněhová bouře a v jednu chvíli jsme doslova bojovali o život. Vítr nás totiž málem sfoukl ze stráně. Letadlo jsme nakonec stihli jen díky tomu, že nás k letišti přiblížil trajekt," popisuje.

Dobrý zvuk nahrávky vznikl ve studiu Sono pod vedením zkušeného producenta Milana Cimfe, piano nahrál Michal Skořepa. Produkci klipu dostala na starost společnost Jakoby films a nutno hned napsat, že destinace na Islandu nabídla pro natáčení velmi atraktivní lokace, které výsledný dojem o bod až dva určitě vylepšují. Dalším plusem je pak i Hanin neobvyklý hlas.

NAHA svou muziku s kapelou Y? (ve které byla i její sestra) už stihla prezentovat po celém světě. Jestli se jí podaří oslovit i domácí publikum, je prozatím otázkou, tenhle první krok se jí ovšem povedl.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY