Islandští GusGus zahrají v květnu v Praze i v Brně

21.03.2022 09:44 - Tisková zpráva | foto: GusGus

Islandská elektronická legenda GusGus vystoupí 6. května v brněnském klubu Fléda a o den později v pražském Divadle Archa s novým albem "Mobile Home". Jejich již jedenáctá řadovka je vysoce emotivní a v devíti písních nabízí synergii krátkých příběhů. "Mobile Home" otevírá novou éru v šestadvacetileté historii této kapely.

Formace, v jejímž čele stojí zakládající členové, frontman Daníel Ágúst Haraldsson a Biggi Veira, má novou posilu v osobě Margrét Rán. Skupina se s jejím příchodem omladila a její doprovodné dream-popové vokály prohlubují jejich styl a otvírají novou kapitolu v příběhu GusGus.

Nové album reflektuje zapomenutý smysl tohoto světa, který je zastřen naším materiálním vědomím. Je manifestem GusGus, který odráží jejich filosofii a hluboký vnitřní svět. Obsahuje devět skladeb a vychází po tříleté studiové pauze. Na "Mobile Home" se GusGus vybudili jako nikdy předtím a výsledkem je úžasně chaotická reflexe probíhající války mezi duší a strojem. Melancholická témata písní řeší osamělost, rebelii, hněv, sci-fi, potěšení a hedonismus. V emocemi nabitých písních posouvají hudebníci opět své hranice. Letošní novinkou je také tajemná skladba "Love Is Alone".

Islandská hudební scéna je bohatá na skvělé umělce. GusGus je jednou z nejoblíbenějších a na elektronické scéně nejdéle působících kapel. Během šestadvaceti let své existence se ukotvili v několika kreativních oborech a patří mezi multimediální umělecké projekty. GusGus jsou synonymem pro radost a potěšení. Nebojí se, jsou avantgardní a přitom precizní. Jejich hudební mistrovství se novým albem otevřelo nové éře.

Vstupenky na české koncerty jsou v prodeji na GoOut, na brněnské vystoupení je pořídíte zde, na to pražské tady.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY