Def Leppard se po sedmi letech vracejí. V květnu vydají studiovku "Diamond Star Halos"

19.03.2022 11:16 - Jiří V. Matýsek | foto: Wikimedia Commons

Po sedmi letech se veteráni Def Leppard vracejí s novým materiálem. Deska nazvaná "Diamond Star Halos", dvanáctá v diskografii formace, vyjde 27. května a venku už je první ochutnávka v podobě písně "Kick".

Album s patnácti novými skladbami vznikalo v loňském roce na dálku ze tří různých států a navzdory okolnostem bylo hotové možná rychleji, než muzikanti čekali. Ještě před necelým rokem se totiž frontman Joe Elliott nechal opatrně slyšet, že "kapela si vyměňuje nápady na pár songů a snad z toho něco vzejde".

Výsledná kolekce slibuje vcelku širokou paletu nálad a stylů. Jsou tu klasické stadionové hymny, jako je právě společně s oznámením zveřejněná "Kick", ale i dramatické kusy typu "Goodbye For Good This Time". Méně obvyklým teritoriem jsou pak výlety do americany, přičemž se k nim v písních "The Guitar" a "Lifeless" připojila Alison Krauss.

Muzikanti v rozhovoru zveřejněném na Billboard.com nešetří nadšením. Elliot celý natáčecí proces označil za "radostný", superlativy přidává i kytarista Phil Collen: "Myslím, že je to nejlepší věc, jakou jsme kdy udělali. Bylo v tom tolik energie, když jsme nemuseli jet do studia nebo být v situaci, kdy jsme museli na cokoliv čekat. Něco jsem dodělal, poslal to Joeovi do Irska a on to poslal Savovi (basák Rick Savage) a... prostě jsme si to pinkali mezi sebou a vždycky když jsem se ráno probudil, v mailu mě čekalo něco nového. Bylo to vzrušující. Nemyslím si, že bychom se chtěli vracet ke způsobu práce, jakým jsme to dělali dříve."

A první singl "Kick" mu dává za pravdu - ona charakteristická leppardovská energie tu stále je, schopnost napsat pořádnou pecku nezmizela.

Tracklist novinky bude následující: Take What You Want, Kick, Fire It Up, This Guitar’ (featuring Alison Krauss), SOS Emergency, Liquid Dust, U Rok Mi,Goodbye For Good, All We Need, Open Your Eyes, Gimme a Kiss, Angels, Lifeless’ (featuring Alison Krauss), Unbreakable, From Here To Eternity.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY