Virální remix hitu "Frozen" od Madonny se dočkal (vcelku zbytečného) klipu

18.03.2022 09:34 - Jaromír Koc | foto: Warner Records

Když počátkem roku 1998 Madonna vydala singl "Frozen", mnoha jejím fanouškům spadla brada. Fantastická produkce, skvělý klip a až mrazivá atmosféra písně fungují skvěle i po téměř pětadvaceti letech, a jde tak bez nadsázky o jednu z nejlepších skladeb, které kdy americká zpěvačka natočila.

V roce 2022 se tento song dočkal remixu. Abychom byli přesní, vše začalo již koncem roku minulého. Za maskou se schovávající DJ Sickick vytvořil první verzi, která se stala virální senzací na TikToku. Kdo úryvek nepoužil alespoň pro jedno své krátké video, ten jako by nebyl. A protože Madonna vycítila potenciál, je tu nyní verze další.

Tentokrát jde o trojlístek, který krom Madge a DJe doplňuje i nigerijský muzikant Fireboy DML. Zůstal velmi hutný lomený beat, temná atmosféra, původní vokály, leč nyní je zde navíc i mužský (Fireboyův) zpěv. Celé to sice stále ještě drží pohromadě, ale je to takový kočkopes.

Nejslabším místem toho všeho je však klip. Celý se odehrává před plátnem, na kterém vidíme primárně sekvence z původního videa a před tím vším se kroutí Madonna a Fireboy. Celé to vyznívá až trošku směšně. Hudební ikona v upnutém koženém korzetu má dělat dojem nemilosrdné dominy, před kterou její kolega padá i na kolena. Do toho prostě jen otevírá pusu na (trochu až moc) upravený vokál, který vznikl před čtvrtstoletím. Je škoda (a vlastně i smutné), že Madonna nebyla schopná tu trošku textu nově nazpívat a dát tak remixu alespoň trochu invence.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY