Lucie Vondráčková zpívá v klipu "Tak nebuď prekvapená" slovensky. A nie je to vôbec dobré

21.02.2022 15:26 - Jaromír Koc | foto: Super Media

Jedno Lucii Vondráčkové rozhodně nelze upřít: své fanoušky poslední měsíce masíruje opravdu s velkou intenzitou. Její aktuální album "Láskověty" vyšlo krátce před Vánocemi, přičemž hned k pěti písním z něj už stihla představit klip a k dalším dvěma alespoň lyric video. Její čerstvou singlovou volbou je balada "Tak nebuď prekvapená", kterou nazpívala ve slovenštině.

A tam začíná již první problém. Text songu sice napsal dnes již legendární slovenský skladatel Kamil Peteraj, a tak není vůbec špatný, ale proč jej proboha zpívá česká zpěvačka? Slovenština je krásná, osobně mě ta řeč baví v mluvené i zpívané formě, ale když ji z úst vypustí nerodilý Slovák, trhá to uši, i když se člověk sebevíc snaží.

Pokud bychom tento aspekt dali stranou a přimhouřili oči, jsou tu další nedostatky, které už omluvit nelze. Kýč střídá patos, a to jak v primitivní prvoplánové melodii, kterou jsme slyšeli snad už tisíckrát, tak v zoufale unylém, nevýrazném a občas až ufňukaném zpěvu. Celé tomu dává korunu rádoby romantický videoklip, v němž se Lucka ve svých téměř dvaačtyřiceti letech situuje do jakési tančící princezny. Tohle prostě bolí jak v uších, tak řeže v očích.

Jeden bod tedy dáváme za odvahu něco takového nechat vzniknout, druhý za využití krásných prostor barokního zámku Karlova Koruna. Je smutné to muset napsat, ale Lucie Vondráčková po velmi hloupě znějícím a-a-duetu "Tvoje Ex" svým novým singlem a videoklipem bohužel posunula laťku ještě níž. V jejím případě je to opravdu velká škoda.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY