"něco jako IKEA" - musicserver.cz">

Wohnout stvořili svého "Člověka". Je to "něco jako IKEA"

12.02.2022 14:53 - Hana Bukáčková | foto: Honza Homola

Kapela Wohnout vydala další klip z desky "HUH!", za kterou se mimochodem ocitla v přednominačním seznamu hudebních cen Anděl. Tentokráte snímek vznikl v důsledku karantény Honzy Homoly. Co taky dělat, když máte nečekaně k dispozici dva týdny volna? A tak se vzalo, co doma bylo, a různě se s tím zacházelo, až to dohromady dalo něco, co obrazově doprovodilo písničku. A ač se to nezdá, byly to dle autora přesně ty dva týdny pokusů a omylů… asi tak, jako když Bůh tvořil člověka.

V nedávném rozhovoru Homola prozradil, že píseň měla pracovní název "Ikea". Složil ji jednou ve dvě ráno, ani neví jak. Celý text napsal na posezení. S verši se většinou moří, tady to ovšem bylo jiné, bez potřeby a chuti něco měnit.

"Dceři jsem zrovna z internetu objednával na tvoření polystyrenovou hlavu, a tak jsem objednal i dvě sobě. No, a syn si zhotovil takovou srandovní loutku z prkýnek, takže mne děti inspirovaly k jisté vizi. V ateliéru jsem sestrojil různé pohyblivé části a ty pak natáčel a k sobě postprodukčně skládal. Po dvou týdnech intenzivní práce a pokusů jsem měl klip jen z toho, co jsem měl doma," popisuje Honza, který vytvořil muže a ženu. Loutky následně rozpohyboval a daroval jim (asi) i své zuby.

Výsledek je důkazem, že i dobře využitá karanténa, v případě, že vám nic není a naopak neposedíte na jednom místě, může vyústit ve kvalitní dílo. Na jednu zajímavost mimochodem následně upozornil nejeden fanoušek v komentářích pod videem: v závěru první minuty se šroub s pravým závitem otáčí jako levotočivý. Nic není bezchybné, ani člověk, však to sami známe. Důležité ale je umět si poradit.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY