Láska se v "Mracích" nebojí vykročit z davu

17.02.2022 11:15 - Hana Bukáčková | foto: Jakub Novotný

Písničkář Láska o sobě dává vědět singlem "Mraky". Vážná píseň (v porovnání s duetem "Světová hvězda" s Ivou Frühlingovou) vede k zamyšlení. Pojednává o potřebě vymanit se ze zdí a mantinelů, o touze žít si po svém a nebát se vykročit z davu. "Koneckonců úryvek sloky: 'Když se celej svět posadí, zůstat stát mi nevadí,' myšlenku vystihuje celkem přesně," popisuje téma interpret, který jinak vše bere s humorem a nadhledem.

Refrén povedené roztančené skladby, kterou produkoval Ondřej Žatkuliak, začíná slovy: "Chci, ať mraky plavou nad mou hlavou..." Ruku v ruce s tím jde sluníčkový klip, za kterým stojí Jakub Nový a Michal Dvořáček. Zajímavostí je, že jej natočili dřív, než byl dokončen song (finální track je v jiném tempu, než bylo demo, takže to pro střihače byla trochu výzva). Je jakousi vzpomínkou na akci Holiday Party na Tenerife, kdy muzikant s kolegou Voxelem a fanoušky vyrazili na společnou týdenní dovolenou.

Láska v nedávném rozhovoru vzpomínal na natáčení takto: "Klip vznikl dříve než samotná písnička. Náhodou s námi na dovolené byli dva skvělí filmaři. Řekl jsem si, že to tam je tak pěkné, že musíme natočit klip. Akorát jsem zrovna neměl hotovou žádnou písničku, která by se na to hodila. Tak jsem klukům narychlo udělal takovou demonahrávku a šlo se točit. Finální song jsme udělali ve studiu o pár měsíců později. Kluci mě při střihu videa proklínali, protože demo a finální píseň se lišily, ale dali to. Já jsem s výsledkem velmi spokojený."

Já jsem s výsledkem také spokojená a nový song v kombinaci s videem hodnotím zatím jako to nejlepší z jeho dosavadní tvorby.

P. S.: Už aby bylo léto. :-)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY