Red Hot Chili Peppers jsou zpět se singlem "Black Summer", novou řadovku vydají na apríla

04.02.2022 12:56 - Jiří V. Matýsek | foto: Warner Music

Když se na konci roku 2019 vrátil do řad Red Hot Chili Peppers kytarista John Frusciante, fanoušci zajásali. Muzikant, který je spojen s nejvýraznějšími počiny v diskografii formace, se ke svým spoluhráčům opět přidal po více než dekádě.

Krátce nato, v lednu 2020, kapela potvrdila, že zahájila práce na nové desce, později se potvrdilo i to, že se na palubu nalodil i producent Rick Rubin podepsaný pod většinou studiovek Redhotů. Vynechal nicméně tu zatím poslední, nepříliš podařenou "The Gateway", jeho návrat tak byl rozhodně příjemnou zprávou. Koncem letošního ledna a začátkem února se na sociálních sítích objevila kryptická oznámení, která nakonec vedla k definitivnímu potvrzení toho, že dílo je hotové. Bude se jmenovat "Unlimited Love" a vyjde 1. dubna tohoto roku.

"Naším jediným cílem je ztratit se v muzice. Strávili jsme tisíce hodin, společně i o samotě, zdokonalováním našeho řemesla, abychom byli schopní vytvořit to nejlepší album, kterého jsme schopni," uvedla skupina v prohlášení k chystané řadovce a dodala: "Naše antény jsou naladěny na božský kosmos, byli jsme tak neskonale vděční za příležitost být společně v jedné místnosti a, ještě jednou, se pokusit být ještě lepší. Dny, týdny a měsíce jsme strávili vzájemným posloucháním, skládáním, jamováním a pečlivým aranžováním ovoce, které tyto jamy přinesly. Zvuky, rytmy, vibrace slova a melodie nás očarovaly."

Oznámení doprovodilo i zveřejnění prvního singlu "Black Summer". A zatím se zdá, že je tu slušná šance, že všechna nezbytná kolečka - tedy hlavně scházející Frusciante i minule nepřítomný Rubin - zapadla na svá místa. Skladba vyloženě potěší a nezklame, je skvělé slyšet, že jsou Red Hot Chili Peppers při síle a očividně jim klasická sestava sedí. Písní se nese (a poněkud psychedelický doprovodný videoklip to podtrhuje) jakási zenově poklidná atmosféra. Uvidíme, jak to bude očarované kapele šlapat na kompletní kolekci.

Ta nabídne těchto rovných sedmnáct songů: Black Summer, Here Ever After, Aquatic Mouth Dance, Not the One, Poster Child, The Great Apes, It’s Only Natural, She’s a Lover, These Are the Ways, Whatchu Thinkin, Bastards of Light, White Braids & Pillow Chair, One Way Traffic, Veronica, Let ‘Em Cry, The Heavy Wing, Tangelo.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY