Grammy se nakonec budou předávat v dubnu ve Vegas

20.01.2022 13:15 - David Věžník | foto: Don Emmert/AFP

Kdyby byl svět v pořádku, dělilo by nás od udílení Cen Grammy 2022 už jen několik dnů. Protože ale svět není v pořádku, byl ceremoniál počátkem měsíce odložen na "někdy později". A tento týden se nakonec organizátoři rozhodli dát termínu "někdy později" konkrétní podobu - gramofonky se budou předávat 3. dubna.

Místem konání se nakonec oproti plánované Crypto.com (dříve Staples) Areně v Los Angeles stane MGM Grand Garden Arena v Las Vegas. Moderátorem večera bude podruhé v řadě Trevor Noah.

Nejvíce nominací 64. ročníku, celkem jedenáct, posbíral Jon Batiste. Justin Bieber, Doja Cat a H.E.R. mohou vyhrát osmkrát a po sedmi soškách si teoreticky mohou odnést Billie Eilish a Olivia Rodrigo.

V seznamu jsou mimochodem i česká želízka v ohni: v kategorii Best Opera Recording (nejlepší operní nahrávka) se o cenu ucházejí i "Příhody lišky Bystroušky" Leoše Janáčka pod taktovkou dirigenta Simona Rattla, v kategorii Best Instrumental Composition (nejlepší instrumentální kompozice) má šanci na gramofonek dílo "Concerto for Orchestra: Finale", které skladatel Vince Mendoza natáčel s Českým národním symfonickým orchestrem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY