shop.musicserver.cz
Nové desky 26/2021 - od Laury Mvuly přes Vince Mendozu s ČNSO po The Quireboys

Nové desky 26/2021 - od Laury Mvuly přes Vince Mendozu s ČNSO po The Quireboys

Vydáno: 06.07.2021 19:14 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: Warner Music

Ačkoli záplava hudebních novinek trochu opadla, můžete se těšit na desky Laury Mvuly, Vince Mendozy, který si vzal na pomoc Český národní symfonický orchestr, britských Lawson, pop-rapového G Herba nebo výběrovku Richarda Marxe. Rockery potěší At The Gates, The Quireboys, The Go! Team a vzpomínka na Toma Pettyho.

V pátek 2. července vyšly tyto nové tituly:

Laura Mvula - Pink Noise
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: soul / r'n'b / jazz

Laura Mvula - Pink Noise
Předchozí album "The Dreaming Room" nám Laura Mvula přijela představit před čtyřmi roky živě na Colours Of Ostrava. Znovu se připomněla teprve až letos v únoru s ípíčkem "1/f" a nyní vydává už plnohodnotnou desku "Pink Noise", což je jiné označení pro 1/f šum. Deset písniček sama anglická zpěvačka představila jako "nahrávku, kterou chtěla vždy udělat a kterou protkala vřelými slunečnými tóny osmdesátek". Na pomoc si vzala novozélandského producenta Dana Humeho, který v minulosti spolupracoval s Amy Shark, Mattem Corbym a Sticky Fingers. Vypomohl jim ještě spolupracovník Kylie Minogue, Jamieho Culluma, Emeli Sandé a Gregoryho Portera Troy Miller. Co z jejich spolupráce vzniklo a jak zní třeba i duet se Simonem Neilem z Biffy Clyro, zjistíte na YouTube zpěvačky.


Vince Mendoza & Czech National Symphony Orchestra - Freedom Over Everything
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: současná vážná hudba / jazz / orchestrální hudba

Vince Mendoza & Czech National Symphony Orchestra - Freedom Over Everything
Šestinásobný držitel Grammy, americký hudební skladatel, aranžér a dirigent Vince Mendoza v minulosti vedl Metropole Orkest a WDR Big Band Köln a spolupracoval s hudebníky jako Joni Mitchell, Melody Gardot či Björk. Pro svůj nový projekt "Freedom Over Everything", nacházející inspiraci v současné situaci v USA, si ovšem coby orchestr vybral Český národní symfonický orchestr. K němu navíc přibyli ještě člen skupiny The Roots Black Thought, sopranistka Julia Bullock, jazzový saxofonista Joshua Redman, bubeník Antonio Sanchez, basista Derick Hodge, kytarista Lukáš Chejn, trumpetista a zakladatel ČNSO Jan Hasenöhrl, houslista Alexej Rosík a marimbista Oleg Sokolov. Jak to celé zní, uslyšíte v ukázkách v e-shopu Presto Jazz.


The Go! Team - Get Up Sequences Part One
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock

The Go! Team - Get Up Sequences Part One
Deska "Get Up Sequences Part One" je šestým počinem nezávislých rockerů The Go! Team od roku 2000, kdy tato formace vznikla. V deseti písních se odrážejí klasická témata, která vyplynula z období karantén a postupného návratu k normálu. Své si tehdy navíc užil i hlavní mozek kapely, kytarista Ian Parton, který během procesu tvorby začal ztrácet sluch a začal se obávat, že kvůli hlasitému poslechu hudby půjde o nevratné poškození. Naštěstí vše byly jen symptomy Ménierovy nemoci a nyní je již vše v pořádku. Dnes si společně s ním a jeho skupinou můžete na YouTube vychutnat ukázky z novinky, včetně singlu "World Remember Me Now".


Tom Petty & The Heartbreakers - Angel Dream
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Tom Petty & The Heartbreakers - Angel Dream
Posmrtně vychází další kolekce Toma Pettyho, tentokráte s názvem "Angel Dream". Po "Wildflowers" a všech možných dodatcích a bonusech se jedná o písně, které se z nějakého důvodu nevměstnaly na jeho poslední řadovku a z velké části byly použity (nahrány) pro film "She's The One". Posluchačům se tak dostává zajímavý pohled na Pettyho tvorbu z jeho nejsilnějšího skladatelského období, přičemž některé kusy jsou ke slyšení vůbec poprvé, či v jiných aranžích. O produkci se krom Toma Pettyho postaral Rick Rubin, Mike Campbell a Ryan Ulyate. O tom, že se nejedná o nějaké bezduché demoverze, či snad šuplíkové věci, se můžete přesvědčit na YouTube .


EP

  • Ten Tonnes - So Long
    Ethan James Barnett, mladší bratr George Ezry, který vydal před dvěma roky pod pseudonymem Ten Tonnes stejnojmenný debut, se opět hlásí o slovo, tentokrát se čtveřicí nových písniček. Že mají velký potenciál zabodovat nejen na koncertních pódiích, ale také v rádiích, si můžete ověřit na jeho YouTube.
  • Jax Jones - Deep Joy
    Anglický skladatel a DJ, který společně s Martinem Solveigem tvoří duo Europa a jehož písničky zpívají i Demi Lovato, Jess Glynne, nebo Stefflon Don, si pro natočení čtyř letošních kousků přizval o něco méně známé spolupracovníky jako Jem Cooke, Teqkoi, Aiko a System Inc. Výsledek uslyšíte na jeho YouTube.
  • HalfLives - V
    Hned pět songů, jejichž názvy začínají vždy na písmenko V, nahrálo pro své stejnojmenné EP francouzské pop-rockové trio v čele se zpěvačkou Lindou Battilani. Půjde-li vše hladce, měli bychom formaci vidět také na Rock For People. Pokud se na ni chcete připravit, navštivte YouTube.
  • Molly Lewis - The Forgotten Edge
    Původně dvoupoložkový stejnojmenný singl rozšířila americká hráčka na ukulele pro EP o další čtyři skladby. Jejich produkce se ujal Thomas Brenneck, známý ze spolupráce se Sharon Jones & The Dap-Kings, El Michels Affair a The Budos Band. Proč se sama hudebnice označuje jako pískačka, zjistíte na bandcampu.
  • Losers - EP01
    Po pěti letech se opět hlásí anglická alternativně rocková formace poskládaná ze členů The Cooper Temple Clause, Yourcodenameis:milo a The Automatic. Čtveřice songů zní na bandcampu.

Dále stojí za pozornost:
John Linell - Roman Songs: sólovka člena They Might Be Giantsbandcamp
Dominique Pruitt - Praying For Rain: kalifornský mix country, blues, swingu a americanybandcamp
Caitlin Mae - Perspective: povstání velšské countryové zpěvačkyYouTube
Aziya - We Speak Of Tides: debut jednadvacetileté britské hudebniceYouTube


Lawson - Cmd Z
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock / synth pop

Lawson - Cmd Z
Když 25. října 2016 v Islingtonu stáli Lawson naposled na pódiu, vůbec nevěděli, zda si to ještě někdy zopakují, natož jestli natočí desku. Znovu se setkali v roce 2018 a rozhodli se vrátit do studia - tentokrát bez nátlaku, bez velkého labelu, samofinancováním a ve vlastní produkci. Trvalo to poměrně dlouho, ale nyní je tu album "Cmd Z" a s ním hned patnáct skladeb, včetně tří živých verzí a jednoho duetu s americkou písničkářkou Alyssou Bonagura. O tom, že se parta z anglického Dorsetu posunula spíše k popu kombinovaného se synth popem, se můžete přesvědčit na jejich YouTube.


G Herbo - 25
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop rap

G Herbo - 25
Rok a čtvrt po albové trojce "PTSD" vydává rapper z amerického Chicaga G Herbo jejího následovníka, kterého nazval stejně jako Adele podle svého aktuálního věku, tedy "25". Fanoušci na něm najdou hned devatenáct tracků , mezi nimiž je pochopitelně i několik skladeb, kde si zahostovali Polo G, Lil Tjay, 21 Savage, The Kid Laroi, Gunna a Rowdy Rebel. Prakticky kompletní nahrávku můžete poslouchat na YouTube.


Tip týdne

Bobby Gillespie And Jehnny Beth - Utopian Ashes
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: soul / country / rock

Bobby Gillespie And Jehnny Beth - Utopian Ashes
Fanoušci kapely Primal Scream jistě zbystří svoji pozornost. Byť kolekce "Utopian Ashes" není jejich novou řadovkou, ale sólovým albem jejich frontmana Bobbyho Gillespieho a zpěvačky Savages Jehnny Beth. Navíc na nahrávce část členů skupiny účinkuje. Tématem desky je ztráta, nedorozumění a emocionální nesrozumitelnost, kterou prožívá manželský pár poté, co si uvědomí, že se jejich vztah rozpadá. Byť se nejedná o dílo autobiografické - Bobby a Jehnny netvoří pár -, oba interpreti čerpají ze svých zkušeností a ono sdělení vtěsnávají do soulouvě-coutryových písní s patřičnou rockovou rozedraností. Ukázky naleznete už nyní na YouTube profilu frontmanovy domovské kapely.


Richard Marx - Stories To Tell: Greatest Hits And More
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock

Richard Marx - Stories To Tell: Greatest Hits And More
Americký pop-rockový zpěvák, skladatel a producent Richard Marx vydává příští týden svůj životopis s názvem "Stories To Tell", který doprovodí i stejnojmenný soundtrack "Stories To Tell: Greatest Hits And More". Jak už napovídá jeho název, nenaplnil ho pouze největšími hity jako "Angelia", "Right Here Waiting" nebo "Hazard", ale přidal i druhý disk, na němž najdete rarity v podobě demo snímků, koncertních záznamů nebo nahrávky z posledních let. Více se o jeho složení americký zpěvák rozpovídal na svém facebooku.


Marian Friedl, Vlastimil Bjaček - Ruky na dudách
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: folklór

Marian Friedl, Vlastimil Bjaček - Ruky na dudách
Album "Ruky na dudách" představuje moravské gajdy (dudy) v rukách jednoho z nejzkušenějších hráčů na Moravě Vlastimila Bjačka z Frenštátu pod Radhoštěm a jeho dlouholeté účinkování ve skupině RukyNaDudy. Mezi patnáctkou skladeb dokumentujících dvacetiletou spolupráci Vlastimila Bjačka s etnomuzikologem Marianem Friedlem najdete lidové i autorské písně interpretované v nástrojových sestavách od sóla po spojení s jazzovou rytmikou. Žánrově zasahuje do mnoha oblastí zahrnujících archaický dřevní folklór, neotradiční hudbu, world music, elektroniku, klasickou hudbu a další. Ukázky naleznete na stránkách vydavatelství Indies Scope.


At The Gates - Nightmare Of Being
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: death metal

At The Gates - Nightmare Of Being
Mistři švédského death metaluAt The Gates vydávají svou šestou řadovku. Jmenuje se "Nightmare Of Being" a muzikanti svým fanouškům slibují nejlepší album, jaké kdy vytvořili, což je po předchozí comebackové desce "To Drink From The Night" z roku 2018 docela smělé tvrzení. Koncepční nahrávka přináší temná filozofická témata, ve kterých se podle slov zpěváka a spoluzakladatele Tomase Lindberga Redanta odráží celá řada načtených publikací a prostudovaných materiálů. Deska vychází v několika formátech včetně mediabooku, který obsahuje navíc záznamy vybraných skladeb z koncertů v Roadburn, San Franciscu nebo Stockholmu. Ukázky najdete na stránkách Nuclearblast.de.


Jxdn - Tell Me About Tomorrow
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop punk

Jxdn - Tell Me About Tomorrow
Chybí-li vám přísun nového pop punku, pak je tu pro vás debutové album "Tell Me About Tomorrow" amerického muzikanta z Chattanoogy v Tennessee Jadena Isaiaha Hosslera, který si říká trochu jednodušeji Jxdn. Jistou zárukou kvality s ohledem na daný žánr by měla být osoba producenta, kterým není nikdo jiný než Travis Barker, k němuž se na hostovačku připojili ještě Machine Gun Kelly a Iann Dior. S osmnácti songy se můžete seznámit prostřednictvím hudebníkova YouTube profilu .


Earl Slick - Fist Full Of Devils
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: instrumentální blues rock

Earl Slick - Fist Full Of Devils
Někdejší spoluhráč Davida Bowieho či Johna Lennona, kytarista a skladatel Earl Slick vydává po mnoha letech své další sólové album. Vzhledem k tomu, že tento muzikant nikdy nijak zvlášť netoužil po sólových projektech, jsou jeho sólovky vždy záležitosti pro fajnšmektry. Kolekce "Fist Full Of Devils" nabízí jedenáct instrumentálních kompozic. Oscilují na hranici blues s rockem a jsou inspirovány jamem s Buddym Guyem v jeho klubu Legends v Chicagu. Zaposlouchat se můžete už nyní na YouTube .


Born Of Osiris - Angel Or Alien
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: metalcore / deathcore

Born Of Osiris - Angel Or Alien
Pokud si potrpíte na moderní metal, pak by vám neměla utéct novinková deska "Angel Or Alien" z dílny kapely Born Of Osiris. Její šestá studiová nahrávka podle dosavadních slov kritiky dosahuje maximálních kvalit, jaké skupina kdy dokázala předvést. Fanoušci metalcoru a deathcoru se mohou těšit na čtrnáct našlapaných kousků, kterým vévodí titulní skladba. Společně s příslušným klipem si ji můžete vychutnat na YouTube.


V krátkosti

  • Wanderlust - All A View
    Po dlouhé době se vrací powerpopová formace z Nashvillu s novým albem. Kapela, která předskakovala The Who a spolupracovala s Faith Hill, Timem McGraw a Jennifer Love Hewitt, pro něj ve své vlastní produkci nahrála celkem deset skladeb, do kterých vmíchala také alternativní indie rock. Uslyšíte je na bandcampu.
  • Cosha - Mt. Pleasant
    Někam mezi EP a klasické album lze zařadit čerstvý počin irské zpěvačky Cassie O'Reilly, která v minulosti vystupovala pod jménem Bonzai. Osm songů jen lehce překračujících třicet minut se pohybuje na rozhraní r'n'b, elektroniky a taneční hudby a na jejich produkci se podíleli Mura Masa, Rostam, Loraine James a Emile Haynie. Autorka je sdílí na svém YouTube.
  • Cub Scout Bowling Pins - Clang Clang Ho
    Americký rockový muzikant a člen Guided By Voices Robert Pollard má ve svém portfoliu řadu dalších projektů a teď k nim přidává ještě jeden s názvem Cub Scout Bowling Pins. Pro jeho debut připravil hned dvacítku skladeb, které bez jakéhokoli komentáře sdílí na bandcampu.
  • Flatland Cavalry - Welcome To Countryland
    Texaská formace se rozhodla na své nové studiovce vzdát hold klasickému country, a tak americanu tentokrát mírně potlačila a ve čtrnácti písničkách použila některé fragmenty známých hitů. Jak zjistíte na jejich VEVU, nechybí u toho ani manželka frontmana Kaitlin Butts či Hailey Whitters.
  • Dennis Lloyd - Some Days
    Izraelský hudebník Nir Tibor se opět prezentuje pod svým pseudonymem. V případě čtrnáctky letošních písniček ovšem svůj indie pop vyměnil spíše za mix popu, rocku, r'n'b a latino prvků. Koneckonců posuďte sami na jeho YouTube.
  • Desperate Journalist - Maximum Sorrow!
    Anglický kvartet kombinující indie rock a post-punk revival vydává své čtvrté album, jež okořenil i špetkou gothu a alternativního popu. Jedenáct písniček sdílí na svém bandcampu.
  • Sebastian Plano - Save Me Not
    Argentinský skladatel a klavírista, aktuálně žijící v Berlíně, si za svoji poslední sólovku vysloužil nominaci na Grammy v kategorii nejlepší new age album a po loňské spolupráci s Maartenem Vosem se k sólové kariéře vrací desítkou kompozic, jež nahrál na své YouTube.
  • The Suburbs - Poets Party
    Americká formace patřící již od konce sedmdesátých let k minneapoliské hudební scéně opět po čtyřech letech nahrála nové album a svůj punk rock, funk a new wave tentokrát rozehrává ve dvanácti písních, jejichž ukázky najdete na webu Amazonu.
  • Snapped Ankles - Forest Of Your Problems
    Angličtí experimentátoři svou třetí řadovku s deseti songy popisují jako "dosud nejúžasnější lektvar divého krautrocku skupiny" a zároveň jako "uhrančivé a hypnotické zaklínadlo s vířícími melodiemi, prvotním rytmem a divokým funkem, které se vrací k pocitu posedlé mánie Can nebo Joy Division". Co si pod tím představit, zjistíte na jejich bandcampu.
  • Steve Marriner - Hope Dies Last
    Několikanásobný držitel Maple Blues Award a frontman MonkeyJunk opět rozehrává svůj blues rock 'n' roll, ovšem po dlouhých čtrnácti letech sólově. První střípky deseti kousků sdílí na svém webu.
  • Year Of No Light - Consolamentum
    Po dlouhých sedmi letech se s novým materiálem vrací francouzská post-metalová formace a pěticí nových skladeb atakujících v součtu pětapadesát minut oslavuje dvacet let existence. Jak se dozvíte na bandcampu, muzikanti do své tvorby přimíchali drone, ambient, shoegaze, sludge metal či psychedelický rock.
  • Karmacoda - Slow Down, Melt And Catch Fire
    Po třech letech se vrací také americká triphopová formace s Jessicou Ford v čele a společně s producentem Brettem Crockettem nachystala celkem čtrnáct písniček, z nichž některé uslyšíte i na YouTube.


Dále vychází:

Молодой Платон - Son Of Trap
Adjy - The Idyll Opus (I-VI)
An Early Bird - Diviner
Anthropophagus Depravity - Apocalypto
Assault - In Aevum Et Ilustrata
At The Gates - Nightmare Of Being ( Limited )
Autumnboy - Autumn Forever
Bizarrekult - VI Overlevde
Booker Stardrum - Crater
Cameron Lane - Creature
Cloudland - Where We Meet
Drawn And Quartered - Congregation Pestilence
Eladio Carrión - Sen2 Kbrn Vol. 1
Elias Bendix - Puzz
Emma-Jean Thackery - Yellow
Fatboi Sharif & Roper Williams - Gandhi Loves Children
Fenix Flexin - Fenix Flexin Vol. 1
Friisk - …un Torügg Bleev Blot Sand
Funeral Chasm - Omniversal Existence
Chris Ledoux - Wyoming Cowboy
Infinity Song - Mad Love Deluxe
Izzy True - Our Beautiful Baby World
Ladislav Kubeš & Veselka - 40 Nejlepší Léta
Ladislav Kubeš & Veselka - Blanka Tůmová 70 - Vrásek Se Nebojím
Lord Of The Lost - Judas
Lost In Grey - Under The Surface
Manniveira - Vitahringur
Manuel Pistachio - Scordato Cuore
Maudlin - Grave Danger
Mdma - Peak Of Molly
Mesus - Mesus
Mondo Generator - Live At Bronson
Mr Linen - Stay Cool
Nanowar Of Steel - Italian Folk Metal
Nick Oliveri - No. Hits At All Vol. 7
Omega X - Vamos
Plizzken - …and Their Paradise Is Full Of Snakes
Postcards From New Zealand - City Islands
Raphael Weinroth-Browne - Worlds Within Live
Risely - Meantime Fades
Rocking Corpses - Death Blues
Sea Mosquito - Fire, Magic & Venom
Stone Giants (Amon Tobin) - West Coast Love Stories
Sun Crow - Quest For Oblivion
Supermilk - Four By Three
Supreme Court - Been A While
The Late Great Charlie Borski - Watch Out For Spiders
The Quireboys - A Bit Of What You Fancy 2
Tomá - Atom
Různí - Red Hot + Free
We The Kingdom - Live At Ocean Way Nashville
Yn Jay - Coochie Chronicles
Yuma Abe - Fantasia
Zouj - Tagat

Vychází na vinylu:
Amythyst Kiah - Wary + Strange
At The Gates - Nightmare Of Being
Big Country - Without The Aid Of A Safety Net
Billy Talent - Dead Silence
Bizarrekult - VI Overlevde
Bobby Gillespie And Jehnny Beth - Utopian Ashes
Booker Stardrum - Crater
Born Of Osiris - Angel Or Alien
Cub Scout Bowling Pins - Clang Clang Ho
Earl Slick - Fist Full Of Devils
Ennio Morricone - Passion - Themes
Eskimo Callboy - Mmxx - Hypa Hypa Edition (Picturevinyl)
John Mayall - Wake Up Call
Laura Mvula - Pink Noise
Lord Of The Lost - Judas
Lorna Shore - Flesh Coffin
Mondo Generator - Live At Bronson
Moonspell - 1755 (Vinyl Reissue)
Moonspell - Extinct (Vinyl Reissue)
Mr Jukes & Barney Artist - The Locket
Paul Rodgers - Muddy Waters Blues
Plizzken - …and Their Paradise Is Full Of Snakes
Sebastian Plano - Save Me Not
Snapped Ankles - Forest Of Your Problems
Sun Crow - Quest For Oblivion
Supermilk - Four By Three
Testament - Legacy
The Go! Team - Get Up Sequences Part One
Tom Petty & The Heartbreakers - Angel Dream
Wanderlust - All A View
Year Of No Light - Consolamentum
Yuma Abe - Fantasia

EP:
Attawalpa - Patterns
Blood Of The Phoenix - From What We Used To Know
Broken Fires - New Friends
Clarq - Again Before Since
Geometrii - Myths And Musings
Husks - Somewhere, There Is A Garden Where You May Rest
Chinatown Slalom - Meet The Parents
Mariam Sawires - Healer

Reedice:
Queen - Greatest Hits

NÁZORY
  • Born of Osiris... Parádní album ... (Fimi, 06.07.2021 21:29) Reagovat

    Born of Osiris... Parádní album

  • Teda přátelé ... (Matěj, 07.07.2021 12:35) Reagovat

    Bobby Gillespie s Jehnny Beth vydali skvělou desku, dobře, že se o ní zmiňujete. Ale opravdu začínám věřit tomu, jak tu někdo psal, že ty žánry losujete z nějaké nádoby :-D Soul a Country ? Ne, to fakt ne :-D :-D

    • Re: Teda přátelé ... (Tomáš Rozkovec, 07.07.2021 15:12) Reagovat

      Nejde ani tak o losování s žánry...byť souhlasím, že esence rocku, soulu a country zní podivně...nicméně to tvrdí i oficiální distributor. Nepřikláním se ani k jedné variantě, je tam od každého něco, ty nálady jsou zřetelné...a že je to zasazené do jisté rockové rozervanosti, s tím se naprosto ztotožňuji...nakonec jsem to i v textu uvedl.

      • Re: Teda přátelé ... (Matěj, 07.07.2021 15:50) Reagovat

        No, distributoři píšou různé věci ... :-D, ale je mi líto, já tam ani soul, ani country neslyším. Dobře, soul bych ještě přežil, snad ho tam slyší někdo jiný v nějakých náznacích, ale country fakt ne. Kdyby byl někdo z těch dvou Američan,, budiž, bude asi chyba u mě, protože jak říkám sice v žertu (ale je na tom hodně pravdy), jak vezme Američan do ruky kytaru, vyleze z něj country :-D, ale Francouzka a Skot ? To opravdu ale opravdu neeee :-D ;-)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Karel Gott Kabát Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu