Veteráni Napalm Death nakopávají novou písní "Narcissus" zadek mladším kapelám

12.12.2021 12:53 - Jiří V. Matýsek | foto: Barbora Nosková

Grindcoroví veteráni Napalm Death jsou stále enormně aktivní skupina a ani po čtyřiceti letech neztrácejí relevanci. Dokázali to svým skvěle přijatým loňským albem "Throes of Joy in the Jaws of Defeatism" a silnou formu potvrzuje i čerstvě vydaný singl "Narcissus". Ten zároveň ohlašuje i minialbum "Resentment is Always Seismic - a final throw of Throes", které kapela označuje za jakési "doplnění - či partnerskou nahrávku" k výše zmíněné desce. Bude na něm celkem pět nových skladeb a covery Bad Brains ("Don't Need It"), Slab! ("People Pie") a rovněž jeden kus od Dark Sky Burial, což je industriálně-elektronická bokovka basáka formace Shanea Emburyho. Album vyjde 11. února 2022.

"Už dlouho jsme chtěli vydat minialbum - v duchu starých časů," popisuje frontman Mark "Barney" Greenway. "Zjistili jsme, že i po vydání 'Throes...' a bonus tracků, které jsme k němu přidali, máme dost kvalitního materiálu na to, abychom to mohli udělat. Doufejme, že se na nahrávku podařilo dostat pár pěkných svým způsobem zvratů - rozhodně cover 'People Pie' od Slab! nás pěkně protáhnul, což je umělecky vzato super. Koneckonců vztek má dozajista parametry zemětřesení - v mnoha situacích dokáže spustit úplnou erozi lidství. To je přesně to, na co jsem chtěl poukázat."

"Narcissus" je eruptivní song, který doslova nakopává zadek celému zástupu kapel, které po Napalm Death přišly. Otevírá jej hutná zboostrovaná basa ("míchačka na beton", jak to kapela charakterizovala), pak zostra nastoupí zbytek bandu ve valivém, nekompromisním tempu, po chvíli však opět šlápne do pedálu, bubeník nasadí hardcorový d-beat a zběsilý náklep v refrénu. Skladba lítá z kouta do kouta od metalu přes punk až k hardcoru a grindcoru a bez diskuze ukazuje, že tihle pánové v letech mají stále co říct.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY