White Lies v singlu "I Don't Want To Go To Mars" zpochybňují snahy o kolonizaci dalších planet

05.12.2021 10:24 - Ondřej Kocáb | foto: PIAS Recordings

Londýnská formace White Lies vysílá další upoutávku na své šesté řadové album, jehož vydání plánuje na 18. únor. "As I Try Not To Fall Apart" vyjde prostřednictvím labeu PIAS a nabídne také singl "I Don't Want To Go To Mars". Jde již o druhou (nutno říct, že opět velmi povedenou) ukázku z chystané desky - tu první a zároveň titulní kapela představila již během října.

O čerstvé skladbě se rozpovídal basák a textař kapely Charles Cave: " 'I Don’t Want To Go To Mars' má všechnu tu zkreslenou nabubřelost našich nejlepších hymen, úhledně zabalenou do krátkého příběhu. Píseň sleduje postavu, která je zdánlivě vyhnána ze Země, aby prožila sterilní a světský život na nově kolonizovaném Marsu. Song v zásadě zpochybňuje rychlost, s jakou rozvíjíme svět, který obýváme, a co to vlastně znamená pro naše blaho."

Videoklip k novince nebyl původně vůbec v plánu. Díky silné obraznosti textu se však trojice nakonec rozhodla něco vytvořit a pustila se do toho pouze za pomoci vlastních sil. Ke vzniku pomohl iPhone, několik archivních záběrů a bylo hotovo. Výsledek zůstane zřejmě jen nutným doprovodem, stálo by ovšem za to sledovat reakce protagonistů vesmírných závodů na verše typu: "I don’t want to go to Mars / What kind of brainwashed idiot does."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY