Tony Iommi z Black Sabbath skladbou "Scent of Dark" propaguje svůj nový parfém

29.11.2021 17:39 - Jiří V. Matýsek | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Uběhlo osm let od chvíle, kdy Tony Iommi napsal vlastní muziku. Nyní mu vychází skladba "Scent of Dark", nevypadá to ale, že by chtěl navázat na své dosud jediné sólové album "Iommi" z roku 2000. Účel čerstvého instrumentálního kusu je jiný. Slavný hudebník, který se do rockové/metalové historie zapsal především jako kytarista Black Sabbath, totiž navrhl svůj vlastní parfém a píseň "Scent of the Dark" jej má pomoci propagovat.

Jak na vzniku parfému, tak na natáčení songu se podílel také italský herec Sergio Momo - postaral se o druhou kytaru. Vůně pak vznikla pod dohledem luxusní parfumerie Xerjoff. Ve výsledku spolupráce se odráží "aromatické reminiscence rockové hudby 60. a 70. let, festivalů a setkávání, směsi ingrediencí jako amber a pačuli. Lze v něm nalézt temné tóny Iommiho kytary, kořeněné a svůdné tóny".

Iommiho vášeň pro vůně vznikla už v období, kdy s Black Sabbath začínali. Vzpomíná: "Vždycky mě to zajímalo, už od začátku s produkty jako Brut nebo Old Spice, které jsem vždycky dostával k Vánocům. Když jsme začali se Sabbaty jezdit na turné, začal jsem objevovat jiné typy voňavek z jiných zemí a začal je na koncertních šňůrách sbírat."

Hudební doprovod je podle očekávání temný, plný hutných riffů, ale i vzletných sól. Doprovází jej videoklip, který se odehrává v jakémsi tajemném, očividně britském historickém sídle. Krátce zachycuje samotný proces vzniku parfému, ale hlavně se soustředí na samotné muzikanty, nabízí i letmé pohledy do studia. A taky tam straší.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY