Cave a Ellis natočili další soundtrack, uvádějí ho písní "We Are Not Alone"

26.11.2021 17:51 - Ondřej Kocáb | foto: Melbourne International Film Festival

Nick Cave a Warren Ellis neustále tvoří - letos nám po "Carnage" připravili další kolekci. Tentokrát se vrhli zase na filmovou scénu a natočili soundtrack k francouzskému přírodopisnému dokumentu "The Velvet Queen (La Panthère des Neiges)". Komplet vyjde 17. prosince a již nyní tu máme první ochutnávku. Píseň "We Are Not Alone" doprovázejí záběry, pořízené režiséry Marií Amiguet a Vincentem Munierem.

"V srdci tohoto filmu je něco, co vás přitahuje. Již po prvním dni jsem si uvědomil, že udělám cokoliv, abych pro něj složil kompletní originální soundtrack. Film si zasloužil mít svůj vlastní hudební hlas. Na pět dní jsem si rezervoval studio a požádal jsem Nicka, jestli by se nemohl na den stavit, napsat ústřední melodii a nahrát nějaké party na piano. Podíval se na ten film a nakonec zůstal čtyři dny," okomentoval vznik čerstvého počinu Warren Ellis v tiskové zprávě a dodal: "Nakonec podle mě vznikl jeden z nejkrásnějších snímků, na kterých jsme se kdy podíleli. Je to jeden z mých nejsilnějších zážitků ze všech projektů. Hlavní hvězdou jsou divoká zvířata, jak jsme je nikdy předtím neviděli."

Jemná balada, ve které Cave vzdává hold majestátnosti přírody, nabízí také krásný videoklip. Záběry režisérského dua zachycují rozmanitost živočichů a prostředí střední Asie. Samotný dokument sleduje fotografa Vincenta Muniera a spisovatele Sylvaina Tyssona při prozkoumávání území tibetské náhorní plošiny a pátrání po irbisovi - unikátní kočkovité šelmě zvané také levhart sněžný.

Tracklist alba "La Panthère des Neiges" je následující: L’attaque de Loups, Les Cerfs, Antilope, La Bête, Les Yaks, Des Affûts Elliptiques, Les Nomades, La Grotte, Les Princes, La Neige Tombe, Les Ours, Un Être Vous Obsède, L’apparition: We Are Not Alone.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY