Sepultura přijede v červnu s novým albem

25.05.2003 11:05 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Sepultura - Roorback
© facebook interpreta
Brazilská metalová legenda Sepultura vydá 10. června novou desku "Roorback", kterou přijede o čtrnáct dní později představit osobně na koncert do pražského Paláce Akropolis. Na albové novince, která přichází dva roky po dosud poslední desce "Nation", se skupinou spolupracovali mimo jiných také Jello Biafra (ex-Dead Kennedys) či Jamey Jasta z Hatebreed.

Nalijme si čistého vína, Sepultura má dobu největší slávy za sebou. Když z ní v roce 1997 odešel Max Cavalera a založil si vlastní projekt Soulfly, mnoho fandů následovalo charismatického zpěváka a na jeho domovskou kapelu zapomnělo. Ta se ovšem nevzdala, angažovala nového leadera - Američana Derricka Greena - a pracovala, hrála a vydávala, jakoby se nic nezměnilo. O tom se mohli přesvědčit mimo jiné také čeští fandové loni v létě, kdy Sepultura zavítala na Trutnov Open Air festival.

Pražský koncert, na němž kapela představí nejnovější materiál, se bude konat 24. června v Paláci Akropolis. Je sice poněkud paradoxní, že v rámci turné k desce "Roots" vyprodala Sepultura T-Mobile Arénu a teď vystupuje v klubu pro osm stovek lidí, ale ono by to intimnější prostředí mohlo být nakonec jedině ku prospěchu věci...


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY