The Doors z první řady: Koncertní záznam Live At The Hollywood Bowl '68 v kinech

21.10.2021 15:12 - Tisková zpráva | foto: The Doors

Legendární americká kapela The Doors letos na podzim slaví padesát let od vydání svého alba "L.A. Woman", posledního, na kterém se přímo podílel zpěvák Jim Morrison. Skupinu připomene i archivní koncertní záznam "Live At The Hollywood Bowl '68". V remasterované a prodloužené verzi vstoupí na plátna kin od 4. listopadu.

Ačkoliv se letos slaví kulaté výročí alba "L.A. Woman", do kin vstupuje pravděpodobně nejlepší koncertní záznam, který kdy tahle kapela v čele s Jimem Morrisonem natočila. Tohle vpravdě legendární vystoupení bylo zaznamenáno 5. září 1968 a The Doors tehdy propagovali své třetí album "Waiting For The Sun".

Kinosály se tak rázem promění v koncertní haly a diváci budou mít jedinečnou příležitost si koncert vychutnat doslova z první řady. Jim Morrison, Ray Manzarek, Robbie Krieger a John Densmore budou doslova na dosah ruky. Diváci se dočkají mj. i písní "Light My Fire", "The End", "Five To One", "Hello, I Love You" či "Moonlight Drive", zazní rozhovory s žijícími členy kapely Johnem Densmorem a Robby Kriegerem a rovněž s manažerem formace Jeffem Jampolem, které byly natočeny exkluzivně pro velká plátna. Záznam bude rovněž poprvé k dispozici v nezkrácené délce.

Výrazný kvalitativní posun zaznamenala i technická kvalita snímku. Film byl restaurovaný v Dolby ATMOS® a zvuku 5.1 Brucem Botnickem, tedy původním zvukovým inženýrem The Doors, který nahrál jejich živé představení v Hollywood Bowl v roce 1968 a rovněž koprodukoval album "L.A. Woman". Základem pro koncertní snímek "The Doors: Live At The Hollywood Bowl '68" posloužily původní filmové negativy a původní zvukové záznamy. Vše bylo důkladně digitalizováno ve vysokém rozlišení, vyčištěno, zvuk byl nově remasterován. Výsledkem je, společně s dosud neviděnými záběry, koncert v kvalitě, v jaké dosud nebyl k dispozici.

"The Doors: Live At The Hollywood Bowl '68" vstoupí do kin od 4. listopadu 2021 v distribuci společnosti Aerofilms.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY