Nové album Red Hot Chili Peppers je před dokončením

17.10.2021 08:58 - Jiří V. Matýsek | foto: Warner Music

Red Hot Chili Peppers dělají fanouškům v poslední době jenom radost. Před časem oznámili, že se do jejich řad vrací kytarista John Frusciante, a není to tak dávno, co se v éteru objevila zpráva, že vyráží na světové turné. To sice Českou republiku mine, nicméně jistou náplastí by mohla být žhavá novinka, že má americká kapela na spadnutí novou řadovku. Což je, s ohledem na to, že se k sobě vrátila patrně nejlepší sestava formace, rozhodně dobrá zpráva.

Poslední deskou s Frusciantem je "Stadium Arcadium", které letos oslaví dlouhých 15 let od vydání. V období pandemie ale muzikanti nezaháleli a plonkovou dobu bez koncertování využili pro natočení nové desky, jak uvedl bubeník Chad Smith. "Zní to jako Red Hot Chili Peppers, ale zároveň i trochu jinak,". Na palubu se vrátil i osvědčený producent Rick Rubin. Album by v tuto chvíli mělo být "téměř hotové" a bicmen si nemůže spolupráci s kapelou vynachválit.

"Vycházíme spolu báječně. John už je nějakou dobu zpátky, takže všechno působí naprosto přirozeně. Posloucháme se teď úplný novým způsobem," popsal Smith atmosféru ve studiu. Pečlivě utajované zůstávají název kolekce i datum vydání, nicméně kapela počítá s tím, že by novinka měla být venku před začátkem amerického turné, které je v plánu na červen příštího roku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY