La Petite Sonja (Kill The Dandies!) ON AIR: Okultismus doma neprovozujeme

06.10.2021 14:49 - Spolupracovník redakce | foto: On Air

Pražská garage-rocková formace Kill The Dandies! vznikla na rozvalinách někdejší úspěšné electroclashové skupiny Moimir Papalescu & The Nihilists a obě spojují zejména postavy zpěvačky a klávesistky, vystupující pod pseudonymem La Petita Sonja, a kytaristy a zpěváka s uměleckým jménem Hank J. Manchini. V letošním roce Kill The Dandies! vydali už šesté album s názvem "Your Blood, My Veins", pod jménem Disco Ocultista složili soundtrack k filmu "Okupace", jejich největším zářezem z poslední doby je nicméně spolupráce s americkým hercem Stevem Buscemim, který si kapelu oblíbil během své pracovní návštěvy Prahy a se Sonjou nazpíval duet v jejich písni "Laura".

Co inspiruje estetitku a poetiku této excentrické party? Co Hank uvařil, když k nim Steve Buscemi přišel na večeři? A kdy se uskuteční už jednou naplánovaný, ale kvůli covidu odložený koncertní návrat The Nihilists?

ON AIR je talk show hudebního publicisty Pavla Kučery s hudebníky a lidmi z hudební branže. Nový díl je uveřejněn každý týden na YouTube kanálu kytary.cz. Facebookovou stránku pořadu najdete zde, přehled starších dílů tady. Starší díly On Air si můžete poslechnout i ve formě podcastů na Spotify nebo Apple Podcasts.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY