Red Hot Chili Peppers bláznivým videem ohlásili turné. Po 15 letech se k nim připojí i John Frusciante

27.09.2021 13:37 - David Věžník | foto: Warner Music

V pátek uplynulo přesně třicet let od chvíle, kdy partička Red Hot Chili Peppers vydala své veleúspěšné album "Blood Sugar Sex Magik". A toto výročí její členové oslavili velmi stylově: humorným videem, v němž navíc fanouškům sdělili i radostnou zprávu - příští rok vyrazí na turné. A přidá se k nim i John Frusciante.

Tříminutový skeč, na nějž se můžete podívat pod článkem, paroduje televizní zpravodajství. Anthony Kiedis a Flea zde tvoří moderátorskou dvojici Johnson Hammerswaddle a Todd The Squirrel, Chad Smith pak coby Randy Raindrops předpovídá počasí. V závěru se zde objeví John Frusciante v roli kytaristy RHCP Johna Fruscianteho a divákům oznámí, že v červnu 2022 vyrazí s kapelou na koncertní šňůru.

Následné hurónské veselí ve studiu může příznivcům malinko zkazit fakt, že skupina k oznámení nepřidala žádná konkrétní data ani místa. Nezbývá jim než doufat, že tak učiní brzy. Frusciante se k Red Hot Chili Peppers vrátil v roce 2019 po několikaletém (dvojím) odloučení, během nějž tvořil a vystupoval sólově. S trojicí ho tak čekají první společná vystoupení po patnácti letech.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY