James Blake v "Life Is Not The Same" popisuje silné pouto lásky

24.08.2021 16:33 - Dan Hájek | foto: James Blake

Pátá deska Jamese Blakea je na cestě - ponese titul "Friends That Break Your Heart" a do obchodů dorazí v pátek 10. září. Doposud na ni lákal jen singl "Say What You Will", v jehož doprovodném klipu se objevuje bratr Billie Eilish Finneas. Kromě dalších podrobností nyní došlo i na druhou ochutnávku, skladbu "Life Is Not The Same".

Písnička vznikala ve spolupráci s producentským duem Take A Daytrip. Denzel Baptiste a David Biral s Jamesem našli průsečík k minulému kompletu "Assume Form", odkazují na jeho zvuk a pracují zde s mnoha melodickými detaily. V "Life Is Not The Same" tedy nechybí výrazná, přesto strohá klavírní linka, lehký hiphopový beat a jasně identifikovatelné vokální harmonie, v nichž Blake často stoupá do výšek. V textu autor nahlíží na vlastní život a poodhaluje pevné pouto ke své partnerce Jameele Jamil.

Album "Friends That Break Your Heart" navíc slibuje konceptuální spojovací linii. Přinese těchto dvanáct tracků: Famous Last Words, Life Is Not The Same, Coming Back (feat. SZA), Funeral, Frozen (feat. JID & SwaVay), I'm So Blessed You're Mine, Foot Forward, Show Me (feat. Monica Martin), Say What You Will, Lost Angel Nights, Friends That Break Your Heart, If I'm Insecure. Vedle digitálních platforem nahrávka vyjde na vinylu, cédéčku a na kazetě - v Blakeově oficiálním obchodě si pak můžete zakoupit různé balíčky včetně těch s podepsaným art printem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY