shop.musicserver.cz
Pohled do českých hitparád - 30. týden 2021

Miley Cyrus vystrnadila Coldplay z čela rádiového žebříčku, Olivia Rodrigo má stále nejžádanější album

Vydáno: 06.08.2021 08:00 v sekci České hitparády - Josef Martínek | foto: Facebook Miley Cyrus

Po minulém triumfu Coldplay se na nejvyšší příčku české rádiové hitparády vrátila Miley Cyrus se singlem "Angels Like You". Albům znovu dominuje Olivia Rodrigo, jejíž prvotina "Sour" se stala celosvětovým trhákem žebříčků. U nás vítězí osmnáctiletá zpěvačka už popáté.

Miley Cyrus - Plastic Hearts
© Miley Cyrus
RÁDIA - Souboj o vedoucí pozici v éteru se v posledních pěti týdnech zúžil na dvě jména: Coldplay a Miley Cyrus. Britská parta kolem Chrise Martina přidala s "Higher Power" minule už třetí prvenství, nyní se však musela podruhé sklonit před baladou "Angels Like You" od své americké kolegyně.

Nově se na stupně vítězů, konkrétně na ten bronzový, probojovali OneRepublic. Jejich "Run" ohlašuje nadcházející pátou studiovku kapely "Human", kterou si budeme moci poslechnout 27. srpna.

Pod stupni vítězů následuje blok domácích hudebníků. Nejhranější českou písní zůstává "Ještě jednu noc", byť si s ní v celkovém pořadí Jelen pohoršil z bronzu na čtyřku. Poprvé do elitní pětice pronikl Marek Ztracený s aktuálním singlem "Moje milá". Na dalších příčkách následují Mirai s "Volám", "Halywůd" od Kryštof a také O5 a Radeček, jejichž "Bra3" se v top ten zabydleli již před několika měsíci a stále se v ní drží.

Mezi elitu se premiérově podíval také hit "Cover Me In Sunshine" od Pink a její dcery Willow Sage Heart. Vyšel sice již v únoru, čeští dramaturgové však s nasazením vyčkávali až do konce června. Nyní, po pěti týdnech v žebříčku, poskočil z devětatřicáté na desátou příčku.

Nejlépe umístěnou novinku obstaral Xindl X. Písnička "Má chata, můj hrad" se stala znělkou seriálu České televize s názvem "Osada" a v hitparádě startuje jako čtyřicátá třetí nejhranější. Do horní poloviny pořadí, na šestačtyřicítku, se vměstnali ještě sedmnáctiletý Australan The Kid Laroi a Justin Bieber zásluhou společného songu "Stay".

Na čtyřiapadesátém řádku se usídlili rockeři X Ambassadors s "My Own Monster". Taneční hudbu zastupuje na čísle sedmdesát šest liverpoolský DJ Navos.

Poslední novinku má na svědomí Olivia Rodrigo. V Americe její "Good 4 U" už několik týdnů boduje na medailových postech, u nás začíná jako osmdesátá šestá nejhranější.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Miley Cyrus - Angels Like You
  2. Coldplay - Higher Power
  3. OneRepublic - Run
  4. Jelen - Ještě jednu noc
  5. Marek Ztracený - Moje milá
  6. Mirai - Volám
  7. Kryštof - Halywůd
  8. O5 a Radeček - Bra3
  9. Imagine Dragons - Follow You
  10. Pink & Willow Sage Heart - Cover Me In Sunshine


Olivia Rodrigo - Sour
© Olivia Rodrigo
ALBA - S Olivií Rodrigo jsme uzavřeli komentář rádiové části žebříčků a v části albové plynule navazujeme tam, kde jsme skončili. Její debut "Sour" se totiž u českých posluchačů těší neutuchající popularitě. Za deset týdnů v pořadí ještě ani jednou neopustil top trojku, na absolutní vrchol nyní dosáhl popáté.

Co by to bylo za vydání hitparády, kdyby na stupních vítězů chyběl někdo ze zástupců tuzemského rapu. Dollar Prync na rozdíl od některých kolegů nechrlí novou tvorbu takovou rychlostí - ještě horký počin "Jeb System 3" je od roku 2016 teprve jeho třetí deskou. V devíti skladbách mu hostují například Sergei Barracuda, Smack nebo Ca$hanova Bulhar. Stačilo to na druhé místo.

Trojku si uhlídali Måneskin, kteří se s "Teatro d'Ira - Vol. I" rovněž - stejně jako interpretka na jedničce - zařadili ke stálicím předních příček. Jejich vystoupení na festivalu Rock for People Hope se mezitím přiblížilo, v Hradci Králové zahrají italští šampioni Eurovize na konci příštího týdne.

Mezi medailisty už nefigurují Maniak a DJ Wich, po dvou druhých místech se "Černej kůň" propadl na čtyřku. Naši rapovou scénu reprezentují v top ten také Viktor Sheen, Robin Zoot a Yzomandias, jistotami zahraničního mainstreamu jsou v posledním roce a půl The Weeknd a Dua Lipa.

Roli dalších novinek plní dva výběry. Na šestatřicítce se uchytili Miloš Dodo Doležal a Vitacit s titulem "1986-1991 Revisited Part I.". Fanoušci české metalové formace na něm najdou písně z autorsky plodné pětiletky na přelomu osmdesátých a devadesátých let.

Skupina Karamel pak kolekcí "Singly (1982 - 1988)" rovněž mapuje úzce vymezené stěžejní období své činnosti. Vyšla jen v digitální distribuci a dosáhla na osmdesátou sedmou příčku.

Top 10 - alba:
  1. Olivia Rodrigo - Sour
  2. N Dollar Prync - Jeb System 3
  3. Måneskin - Teatro d'Ira - Vol. I
  4. Maniak & DJ Wich - Černej kůň
  5. Viktor Sheen - Barvy
  6. Robin Zoot - Robby Trouble
  7. Viktor Sheen - Černobílej svět
  8. The Weeknd - After Hours
  9. Dua Lipa - Future Nostalgia
  10. Yzomandias - Prozyum (Director's Cut)

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 30. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY
  • Přehlídka sraček. (Karel, 06.08.2021 08:53) Reagovat

    Oba žebříčky. Ach, jak hluboko jsme klesli ....

    • Re: Přehlídka sraček. (Anonym, 06.08.2021 08:57) Reagovat

      Tady se blbost koupe ve vlastní šťávě. Konzumní společnost a národ brouků pytlíků.

      • Re: Přehlídka sraček. (David, 06.08.2021 09:44) Reagovat

        Tak se hlavně neutop.

        • Re: Přehlídka sraček. (Karel, 06.08.2021 10:04) Reagovat

          Ty něco kvákej, Davídku. Ty jsi sračkař největší !

  • Yes, Miley Ta písnička je boží ... (Anonym, 06.08.2021 10:58) Reagovat

    Yes, Miley
    Ta písnička je boží

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Na koncertech kondomy a nouzové pilulky zdarma. Olivia Rodrigo podporuje potraty (16.03.2024 10:55)
- Video: Miley Cyrus a Pharrell Williams si v novém singlu hrají na doktory (14.03.2024 20:09)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)
- Ofenbach se s oživeným hitem Kim Wilde protančili do čela rádiového žebříčku (01.03.2024 08:00)
- Video: Idles ve videoklipu k singlu "Grace" zdeepfejkovali Chrise Martina z Coldplay. S jeho svolením (25.02.2024 11:44)
- Kanye West a Ty Dolla $ign si podrobili český albový žebříček, digitálu vládne Benson Boone (22.02.2024 09:40)
- Jen Kateřina Marie Tichá konkuruje rapu: její "Plamen" rozpálil top pětku albového žebříčku (15.02.2024 10:30)
- Dua Lipa stále vládne českým rádiím, Miley Cyrus je mezi nejhranějšími už déle než rok (08.02.2024 16:00)
- Grammy ovládly hvězdy popu. Hlavní ceny si rozdělily Taylor Swift, Miley Cyrus a Billie Eilish (05.02.2024 11:00)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott AC/DC Queen Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Rush Bono Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu