Sneaker Pimps zakopali válečnou sekeru. Klipem k "Fighter" otvírají novou kapitolu

26.07.2021 17:51 - Dan Hájek | foto: Sneaker Pimps

O tomto návratu se spekulovalo již mnoho let - i sám Chris Corner o něm často mluvil v náznacích. Od vydání poslední desky Sneaker Pimps "Bloodsport" brzy uplynou rovné dvě dekády. Tuto prodlevu utne na začátku září novinka nesoucí název "Squaring The Circle", na kterou nyní láká video singl "Fighter".

Z původní sestavy zůstali jen Chris a Liam Howe, nově je pak provází vokalistka Simonne Jones. Po zmíněné "Bloodsport" měla přijít čtvrtá nahrávka (ta v určitém torzu posléze vyšla coby free bootleg), avšak Corner některé skladby z ní použil coby materiál pro debut "Kiss + Swallow" svého sólového projektu IAMX. S ním pak vesměs bez pauzy fungoval do dnešních dnů (zatím poslední položkou v diskografii je akustické ohlédnutí "Echo Echo").

V posledních letech Cornera trápily i zdravotní komplikace psychického rázu - určitým vypořádáním se s tímto tématem je právě "Fighter". Oba hlavní aktéři zjevně zakopali všechny válečné sekery a našli novou společnou tvůrčí cestu.

Doprovodné video k čerstvému singlu režíroval sám Chris, hlavní role si v něm zahrála dvojice Janine Gezang a Amy Shank. Snímek je fiktivní přípravou na boxerský zápas v nezvyklém (možná nemocničním?) prostředí, jehož kulisou jsou zhmotněné halucinace. V závěru pak nechybí jakási oslava vítězství v kontrastu s vnitřním vyčerpáním, které Corner zřejmě taktéž prožíval. Povedený klip se v mnohém podobá vizualizacím IAMX.

Comebackové album Sneaker Pimps "Squaring The Circle" vyjde v pátek 10. září a přinese těchto šestnáct tracků: Fighter, Squaring The Circle, Love Me Stupid, Pink Noise, No Show, Stripes, Child In The Dark, Black Rain, Alibis, Lifeline, The Paper Room, Immaculate Hearts, So Far Gone, Come Like The Cure, SOS, The Tranquility Trap. Deska vyjde i fyzicky na CD a double vinylu, předobjednávky běží na bandcampovém profilu formace.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY