James Blake v klipu k "Say What You Will" vzhlíží k Finneasovi

23.07.2021 11:13 - Dan Hájek | foto: UMG Recordings

"Podívej, mami, album je hotové." Tímto příspěvkem na svém instagramu James Blake na začátku července prozradil, jak se věci okolo jeho chystané páté řadovky mají. Nyní je venku už i první návnada v podobě singlu "Say What You Will". Londýnský rodák na něm spolupracoval s bratrem Billie Eilish Finneasem. Prozradil, že toto pracovní setkání bylo jeho vysněné.

Během coronavirové proluky James trávil spoustu času ve studiu a často pořádal streamované minikoncerty, během nichž několikrát odehrál i "Say What You Will" v rozpracované verzi. Mimo to vybíral atypické předělávky (často na přání fanoušků), jež posléze seskupil na povedené, komorní épéčko "Covers". Na něm mimo jiné byla i skladba "When The Party’s Over" od zmíněné mladé držitelky Grammy. Odtud pak asi vedla cesta k oslovení Finnease.

Čerstvý singl doprovází video, v němž se protínají dva světy. První reprezentuje úspěšná kariéra velké hvězdy (tu si zahrál sám Finneas), tím druhým je svět začátečníka (toho hraje James), který ke svému idolu vzhlíží, jenže bývá často v nesprávnou chvíli na nesprávném místě. Klip je tak vyobrazením jakýchsi skrytých přání, jistot a kontrastních paradoxů na životní cestě - sekvence ve zcela prázdném sále je až dojemná. "Say What You Will" má být o nalezení vnitřního klidu a o smíření se s tím, kdo jste a kde jste, bez ohledu na to, jak dobře se lidem okolo vás daří.

Připravovaná studiovka ponese název "Friends That Break Your Heart" a do obchodů by měla doputovat v pátek 10. září. James Blake se v mezičase připomenul épéčkem "Before" a již zmíněným kompletem "Covers". Jeho zatím poslední album "Assume Form" vyšlo zkraje roku 2019.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY