V Braníku si N.O.H.U. nikdo nezlomil, naopak si leckdo vyhodil z kopejtka

24.07.2021 18:48 - Jan Trávníček | foto: Vojtěch Kubec / musicserver.cz

Historie se opakuje. Zhruba po roce se skupina N.O.H.A. znovu objevila v line-upu série koncertů Lucerna Music Bar Open Air a mnoho se toho nezměnilo. Vlastně jen místo - Holešovice vystřídal Braník. A také se na ni přišlo podívat mnohem více lidí.

Live: N.O.H.A.

místo: Ledárny Braník, Praha
datum: 20. července 2021
Fotografie jsou pouze ilustrační, na koncertě jsme neměli fotografa.

Kapelu Noise Of Human Art si do Ledáren Braník přišlo poslechnout početné publikum s věkovým průměrem kolem třiceti čtyřiceti let. Vystoupení odstartovala zpěvačka Kaia Brown, kterou ve druhé skladbě vystřídal MC Chevy oblečený v mikině s logem černého Supermana. Pak si dali jednu píseň spolu a přirozeně se střídali podle toho, co se zrovna hrálo.

Jejich kombinace drum 'n' bassu s world music byla díky dechům zakladatele Phillipa Nohy správně šťavnatou a rozjařenou přísadou pro teplý letní podvečer. Vůbec nevadilo, že s texty si ve skupině lámou hlavou asi tolik jako H.P. Baxxter ve Scooter. Na tom jejich muzika nestojí. Podstatné je střídat tempa, rozproudit krev, roztancovat. Třeba jako v "Dinero".

A pak třeba zase zpomalit až do zasněných triphopových poloh ve stylu Morcheeby. Stejně jako loni je třeba vypíchnout vokální exhibici v "Pressure", naopak pěvecká výměna v "Gotta Take Some Time" nebyla tak strhující jako minulý rok. Úplným vrcholem ale byla Francií dýchající "Park In The Dark", v níž se členové formace pořádně rozdováděli.

"You guys are stronger than corona!" hulákal MC Chevy do roztancovaného davu. A měl pravdu. Rozhýbat boky po minulém roce potřeboval nejeden z nás. Díky za to.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY