shop.musicserver.cz
Pohled do českých hitparád - 27. týden 2021

U českých posluchačů jsou v kurzu Olivia Rodrigo a Måneskin, rádiím vládnou Coldplay

Vydáno: 14.07.2021 17:00 v sekci České hitparády - Josef Martínek | foto: Geffen Records

Pohled do tuzemských hitparád napovídá, že okurková sezóna je již v plném proudu. Na předních příčkách v rádiové ani v albové části se toho mnoho nezměnilo - vedení obhájili Coldplay a Olivia Rodrigo. Pořadí v éteru alespoň trochu oživilo solidní množství novinek, včetně té vysoko umístěné od Eda Sheerana.

Coldplay - Higher Power
© Warner Music
RÁDIA - Situace v rádiích je v posledních týdnech poměrně stabilní. Coldplay se na první místo dostali v minulém kole a s "Higher Power" nyní svůj triumf zopakovali. Na druhém místě zůstala Miley Cyrus s "Angels Like You" a trojku si zapsali Imagine Dragons, jejichž singl "Follow You" ještě dva týdny nazpět žebříčku kraloval. Fanoušky této americké kapely nejspíš potěšilo nedávné oznámení, že její pátá studiovka "Mercury - Act 1" vyjde už 3. září.

Z domácích hudebníků se největší hranosti těší O5 a Radeček zásluhou songu "Bra3" - aktuálně jim patří bramborový post. Ze třetí na pátou pozici si pohoršili Joel Corry, David Guetta a Raye s "Bed".

Nově se do první desítky probila Dua Lipa, která stále ždímá svou loňskou úspěšnou desku "Future Nostalgia". Singl "We're Good" pochází z její reedice, která vyšla pod názvem "The Moonlight Edition" letos v únoru, a sedmičkou vylepšuje svoje dosavadní maximum.

Velmi rychle se mezi nejhranější interprety prosadil Marek Ztracený. Už ve svém třetím týdnu v pořadí boduje písnička "Moje milá" na čísle devět. Brzy se možná do elitní společnosti podívají také Kryštof, jejichž "Holywůd" si polepšil na dvanáctou řádku. Éterem přitom zní teprve dva týdny.

Nejvýše umístěnou novinku má na starosti Ed Sheeran. Nečekaně taneční song "Bad Habits", k němuž zrzavý zpěvák natočil upírský videoklip, uvádí jeho připravovanou pátou řadovku. V Británii mu zajistil první příčku, v USA pátou a u nás v debutovém týdnu dvaadvacátou.

Jako šedesátý pátý odstartoval v Česku žijící britský písničkář James Harries. "Na začátku roku jsem napsal a natočil spoustu sólových akustických písní jako reakci na covid. Ale myslím, že po tom těžkém období a s příchodem léta všichni potřebujeme něco veselejšího. Proto jsme s producentem Vildou Bérešem napsali 'Slow Mover'. Věřím, že fanouškům taky dodá pozitivní náladu," prohlásil.

Sólovou nahrávku chystá Andy Cermak, zpěvák kapely Sunflower Caravan a skladatel filmové hudby. Písnička "Inside Outside" je podle jeho slov o naději, pospolitosti a víře. Začíná na sedmdesáté první příčce.

Další novinky mají na svědomí Glass Animals (85. "Heat Waves"), Zoe Wees (86. "Girls Like Us"), Gigi D'Agostino, Vize a Emotik (87. "Never Be Lonely") nebo již jednou zmíněná Dua Lipa ( 88. "Love Again"). Na devadesátém řádku startuje teprve čtrnáctiletá slovenská zpěvačka Anika Iris. Song "Alive" dává naději, že přídavné jméno "talentovaná" by v jejím případě nemusel být nutně jen PR nástroj.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Coldplay - Higher Power
  2. Miley Cyrus - Angels Like You
  3. Imagine Dragons - Follow You
  4. O5 a Radeček - Bra3
  5. Joel Corry & Raye & David Guetta - Bed
  6. Robin Schulz feat. KIDDO - All We Got
  7. Dua Lipa - We're Good
  8. Mirai - I přes to všechno
  9. Marek Ztracený - Moje milá
  10. Jelen - Ještě jednu noc


Olivia Rodrigo - Sour
© Olivia Rodrigo
ALBA - Olivia Rodrigo a Måneskin - tato jména nyní u českých posluchačů nejvíce táhnou. Zájem o jejich desky "Sour" a "Teatro d'Ira - Vol. I" neuvadl po dvou třech týdnech, jako tomu bývá v případě většiny jiných interpretů a kapel, naopak spíše sílí.

Osmnáctiletá americká zpěvačka debutovala na první příčce v květnu a minule se po několikatýdenní pauze do čela vrátila. Teď přidává celkově již třetí prvenství. Italští rockeři triumfující na květnové Eurovizi si dvojkou vylepšují své maximum, kterým byla až dosud třetí příčka z posledních kol.

Díky těmto novým fenoménům se špička albového žebříčku jeví žánrově o něco různoroději, než je v posledních dvou letech obvyklé. Ve většině případů totiž v tomto období medailovým příčkám dominovali zástupci tuzemského rapu. Z nich se tentokrát na bednu dostal jen Robin Zoot, třetí s "Robby Trouble". Ca$hanova Bulhar ("Romeo") a Viktor Sheen ("Barvy") následují na čtyřce a pětce.

Do první desítky nepronikl nikdo nový. V její druhé polovině zůstávají již osvědčení oblíbenci tuzemských posluchačů s dlouhodobě populárními tituly: The Weeknd ("After Hours"), podruhé Viktor Sheen ("Černobílej svět"), Dua Lipa ("Future Nostalgia"), Yzomandias ("Prozyum - Director's Cut") a Ektor ("Original").

Ani výčet novinek v top stovce není o moc bohatší. Cestu do žebříčku si našla jen jedna jediná. Slovenský rapper Momo se s "MXI" objevil na šedesáté sedmé pozici.

Top 10 - alba:
  1. Olivia Rodrigo - Sour
  2. Måneskin - Teatro d'Ira - Vol. I
  3. Robin Zoot - Robby Trouble
  4. Ca$hanova Bulhar - Romeo
  5. Viktor Sheen - Barvy
  6. The Weeknd - After Hours
  7. Viktor Sheen - Černobílej svět
  8. Dua Lipa - Future Nostalgia
  9. Yzomandias - Prozyum (Director's Cut)
  10. Ektor - Original

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 27. týden najdete na stránkách IFPI zde.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Ghost - Mary On A Cross / The Future Is A Foreign Land 8/10
Video: Ghost představili rovnou dva animované klipy k písním "Mary On A Cross" a "The Future Is A Foreign Land" Od časově limitované premiéry koncertního filmu Ghost "Rite Here Rite Now" uplynul zhruba měsíc. Snímek se nyní přesunul na placenou streamovací platformu VEEPS, nicméně nebyl by to mastermind celého maskovaného projektu Tobias Forge,... čtěte zde
Vydáno: 26.07.2024 16:30 v sekci Audio / Video | Video
Kill the Dandies! - Weird In A Weird Way 7/10
Recenze: Kill the Dandies! se na "Weird In A Weird Way" vznášejí na psychedelických vlnách Kill the Dandies! ušli dlouhou cestu od garážového rocku až ke svébytné psychedelii. S tou ostatně koketovali mnohem dříve, než vyrostla nová generace mladších kapel, které jsou v tomhle žánru - a retro přístupu - až po uši.... čtěte zde
Vydáno: 26.07.2024 10:00 v sekci Recenze
Open'er festival, Den čtvrtý, Letiště Gdynia-Kosakowo, Polsko, 6.7.2024
Naživo: Závěr Open'er festivalu měli na starosti Hozier, Skrillex a Charli XCX Ani ve svém čtvrtém a posledním dni polský monstrfestival Open'er nepolevoval a více než 130 tisíc fanoušků zahrnul muzikou pestrého spektra. Na čtyřech pódiích se vedle hvězd tamní scény předvedly další velké taháky... čtěte zde
Vydáno: 25.07.2024 19:00 v sekci Naživo
Wolfmother, Lucerna Music Bar, Praha, 24.7.2024
Naživo: Wolfmother už hrají jen z podstaty. Sice stále skvěle, v Praze ale ukázali, že jako celek stagnují Horko, pot a řízná muzika. Tak vypadal koncert australské skupiny Wolfmother, která se do České republiky vrátila poprvé od roku 2016. Tehdy u nás propagovala album "Victorious", s nímž chytila pomyslný druhý dech. Nyní má na kontě... čtěte zde
Vydáno: 25.07.2024 12:00 v sekci Naživo
Pohled do českých hitparád - 29. týden 2024
Eminem si podrobil český albový žebříček, Benson Boone ovládl rádia Půl roku po masivním úspěchu (nejen) u českých posluchačů se Benson Boone s hitem "Beautiful Things" probojoval na nejvyšší pozici i v tuzemském rádiovém žebříčku. Albové pořadí opanoval Eminem, který s novinkou "The Death Of... čtěte zde
Vydáno: 25.07.2024 08:00 v sekci Novinky | České hitparády
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Eminem si podrobil český albový žebříček, Benson Boone ovládl rádia (25.07.2024 08:00)
- Hit tohoto léta "Espresso" od Sabriny Carpenter už zní i z českých rádií (17.07.2024 19:00)
- Naživo: Tom Morello si v první den Open'eru zahrál s Måneskin a zapařil s Foo Fighters (14.07.2024 08:00)
- Český rádiový éter si podmanili O5 & Radeček a Elly, na záda jim dýchá Benson Boone (11.07.2024 08:33)
- Video: Coldplay ve "feelslikeimfallinginlove" nešetřili euforií (07.07.2024 16:21)
- Video: Imagine Dragons se v klipu k "Wake Up" ocitají v zajetí déjà vu (06.07.2024 09:37)
- Nové desky 26/2024 - od Imagine Dragons přes Camilu Cabello po Steva Aokiho (03.07.2024 12:00)
- Českému éteru i díky samplu Cooliova hitu vládnou Ella Henderson a Rudimental, stíhá je Artemas (27.06.2024 08:00)
- Návrat "Houdiniho", Rolling Stones poprvé v nejlepší desítce. Česká rádia omílají loňské hity (20.06.2024 08:00)
- Coldplay ohlásili novou desku "Moon Music". Vyjde na podzim (17.06.2024 19:02)

ALBUM TÝDNE 30/2024

The Warning
Keep Me Fed

Sesterské trio The Warning je v našich končinách stále ještě poměrně neznámé. Přesto u nás kapela stihla nedávno odehrát své první vystoupení, což ocenili především milovníci kvalitní rockové hudby. A nedlouho po dubnové zastávce v pražském MeetFactory představila své čtvrté album "Keep Me Fed".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

So 27.07.
Ed Sheeran (UK) (Park 360, Hradec Králové)
Ne 28.07.
Ed Sheeran (UK) (Park 360, Hradec Králové)
Po 29.07.
Scorpions (DE) (enteria Arena, Pardubice)
Čt 01.08.
Let It Roll (Letiště, Milovice)
St 07.08.
Brutal Assault (Pevnost Joefov, Jaroměř)
St 07.08.
Mr. Big (US) (Roxy, Praha)
Pá 09.08.
Krásný ztráty 2024 (Všetice, Netvořice)
So 10.08.
Krásný ztráty 2024 (Všetice, Netvořice)
Pá 06.09.
Mehro (US) (Rock Café, Praha)
St 18.09.
Avi Kaplan (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Adele Taylor Swift Mirai Lenny Kravitz Queen Dua Lipa Sam Smith Kabát mp3.com Madonna Lucie Vondráčková 2H+ Katy Perry Miley Cyrus Benson Boone Eminem
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe