shop.musicserver.cz
Nové desky 28/2021 - od Johna Mayera přes Clairo po Dee Gees

Nové desky 28/2021 - od Johna Mayera přes Clairo po Dee Gees

Vydáno: 21.07.2021 08:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: Magdalena Wosinska

V hudebních novinkách jsou prázdniny stále v nedohlednu. Deskami vás zavalí kytarista John Mayer, člen Spandau Ballet Gary Kemp, americký DJ Illenium, kritikou vychválená Clairo, metaloví Powerwolf a Times Of Grace, Australan Chet Faker a jeho krajanka Tones And I, Barenaked Ladies, Willow a především Foo Fighters aka Dee Gees.

V pátek 16. července vyšly tyto nové tituly:

John Mayer - Sob Rock
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: blues rock

John Mayer - Sob Rock
"Sob Rock" je osmá studiovka amerického písničkáře Johna Mayera, který se světu představil v roce 2001 svým debutem "Room For Squares", za svou kariéru prodal po celém světě více než dvacet miliónů alb a vysloužil si nominaci na Grammy. Většinu novinkové kolekce složil a natočil během loňska a letoška. Jako pilotní singl vybral skladbu "Last Train Home". Jste-li příznivci amerického hudebního přístupu k folk/blues-rocku lehce okořeněného vlivem Bruce Springsteena, podívejte se na Johnově YouTube profilu i na čerstvý klip k songu "Shot In The Dark".


Gary Kemp - In Solo
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: new wave / blue-eyed soul / rock

Gary Kemp - In Solo
Po více než pětadvaceti letech od svého debutu "Little Bruises" se vrací se sólovou deskou kytarista a klavírista Spandau Ballet Gary Kemp. Své druhé album nazval stylově "In Solo" a jeho jedenáct písniček skládal a natáčel společně s Tobym Chapmanem, který má za sebou spolupráci s Tinou Turner, Paulem Carrackem, Mike + The Mechanics či Rodem Stewartem. Výsledek je mixem anglického soulu, rocku a new wave, který první reakce označují za Kempův velký comeback. Zda s nimi budete souhlasit, zjistíte na hudebníkově VEVU, kde je k poslechu i remix singlu "Waiting For The Band" od Stevena Wilsona.


Dee Gees - Hail Satin
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: disco / rock

Dee Gees - Hail Satin
Dave Grohl to v rozhovorech k polední řadovce Foo Fighters myslel vážně, když říkal, že chce, aby lidé u jeho muziky tančili. Nyní šel ještě dál. Svou kapelu přejmenoval na Dee Gees a natočil šest coververzí slavných Bee Gees. Vše samozřejmě v tanečním rytmu disca. Prvotinu "Hail Satin", která vychází jen na vinylu (jak jinak), muzikanti popisují jako poctu samotnému zpěvákovi slavného tria Barrymu Gibbovi. Druhá strana je živým záznamem z turné Foos, na němž skupina představila písně ze zmíněné letošní kolekce "Medicine at Midnight". Jako ochutnávku nabídli Foo Fighters aka Dee Gees klipovou verzi "You Should Be Dancing". Ke zhlédnutí je na YouTube.


Powerwolf - Call Of The Wild
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: power metal

Powerwolf - Call Of The Wild
Německá powermetalová formace Powerwolf uvádí novinkové album "Call Of The Wild". Deska se pyšní pořadovým číslem osm a je nástupcem tři roky starého díla "The Sacrament Of Sin". Kapela se nyní připravuje na podzimní turné, které má zahájit 1. října v Německu. Šňůra by muzikanty měla zavést i k nám - 17. října mají v plánu vystoupit v pražské Tipsport Areně. Ukázku v podobě klipu ke skladbě "Beast Of Gévaudan" najdete na webu skupiny. Jak se vám líbí?


Illenium - Fallen Embers
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: dance pop / future bass / dubstep

 Illenium - Fallen Embers
Nicholas Miller alias Illenium je pro většinu lidí v Česku stále ještě méně známým jménem, a to i přes úspěch dva roky starého alba "Ascend", na němž spolupracoval například s The Chainsmokers, X Ambassadors, Foy Vance nebo Jonem Bellionem a za nějž si odnesl i řadu úspěchů v americké hitparádě. Uvidíme, zda se mu bude lépe dařit s jeho aktuálním počinem "Fallen Embers". Do čtrnácti písní si přizval spoustu dalších hudebníků a vokalistů. Pozvání amerického DJe přijali Tori Kelly, Matt Maeson, Natalie Taylor, Valerie Broussard, Iann Dior, Sasha Sloan, Annika Wells, Lights, Krewella, Slander, nothing,nowhere., Haliene, Tom DeLonge, Angels & Airwaves, Rock Mafia či Emma Grace. Do tance se můžete pustit během jejich poslechu na jeho YouTube.


Tip týdne

Clairo - Sling
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: komorní folk / barokní pop / folk rock

Clairo - Sling
Americká hudebnice Claire Elizabeth Cottrill vystupující pod jménem Clairo na sebe upozornila před dvěma roky debutem "Immunity", s nímž nejprve posbírala kupu nominací a posléze i cen na Boston Music Awards. Toho si pak všimla i další média, takže se rázem objevila v řadě výročních žebříčků včetně těch NME, Billboardu, Guardianu, Pitchforku nebo Consequence of Sound. Nyní vydává napjatě očekávaného nástupce s názvem "Sling", k jehož nahrání si navíc přizvala Jacka Antonoffa z fun., který je ovšem aktuálně více známý coby spolupracovník Taylor Swift, Lany Del Rey, St. Vincent či Lorde. Není tedy náhodou, že právě poslední zmíněná do jedné ze skladeb přidala svůj vokál. Dvanáct písniček, které většina kritiky adoruje, se pohybuje na pomezí komorního folku, bedroom popu, folk rocku, akustické hudby a indie popu. Co si pod tím představit, zjistíte na YouTube.


Chet Faker - Hotel Surrender
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: trip hop / electronica / psychedelický rock

Chet Faker - Hotel Surrender
Nick Murphy se po dvou albech vydaných pod vlastním jménem trochu nečekaně vrátil ke svému alter egu Chet Faker a vysílá do světa novinku "Hotel Surrender". V deseti písničkách dokázal vymixovat neskutečnou řádku stylů, takže vedle obvyklé elektroniky, trip hopu a pop rocku uslyšíte i fragmenty funku, disca, jazzu, world music, psychedelie, indie, alternativy i blues. Jak dokazuje jeho YouTube profil, je výsledná atmosféra na rozdíl od předchůdců radostnější a světlejší.


Bulb (Periphery’s Misha Mansoor) - Moderately Fast, Adequately Furious
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Buld - Moderately Fast, Adequately Furious
Se svou první plnohodnotnou studiovou deskou přichází Misha Mansoor, kterého si můžete pamatovat z formace Periphery. Kytarový mág dal dohromady deset kousků, které nyní vydává pod pseudonymem Bulb. Desku najdete v obchodech pod titulem "Moderately Fast, Adequately Furious" a jako první ochutnávku vybral autor písničku "Parabolica". Sám ke své sólovce prozradil: "Nedovedete si představit, jak jsem nadšený. Pracoval jsem na albu skoro patnáct let a dlouhé čekání se skutečně vyplatilo." Ukázku v podobě zmiňovaného singlu najdete na Mansoorově YouTube.


Tina Turner - Foreign Affair
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Tina Turner - Foreign Affair (Deluxe Edition)
"Foreign Affair" je sedmá řadovka Tiny Turner. Původně vyšla v roce 1989 a dosáhla mimořádného úspěchu zejména v Evropě. Pro zpěvačku znamenala první číslo jedna v britské hitparádě. Obsahuje singl "The Best", který se stal jednou z jejích nejznámějších písní. Nyní album vychází v reedici. Deluxe Edition ve verzi 4CD + DVD obsahuje mnoho bonusového materiálu včetně koncertního záznamu z Barcelony z roku 1980. V boxu fanoušci najdou také dosud nezveřejněné fotografie a další memorabilie. Kromě této opulentní verze jsou k dispozici také varianty 2CD a 2LP. Jednotlivé varianty můžete zkoumat na YouTube .


Barenaked Ladies - Detour De Force
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock / college rock

Barenaked Ladies - Detour De Force
Barenaked Ladies si po vydání předchozí desky "Fake Nudes" z roku 2017 střihli o něco delší pauzu v nahrávání, vyplnili ji ovšem společným turné s Gin Blossoms a především s obnovenými Hootie & The Blowfish. Vloni se pak vrátili zpět do studia, kde vzniklo celkem čtrnáct songů, které nyní vycházejí pod názvem "Detour De Force". K jejich produkci si kapela přizvala držitele Grammy Erica Ratze (Enrique Iglesias, Billy Talent, Danko Jones) a ještě slavnějšího Marka Howarda, který dělal s Bobem Dylanem, U2, Tomem Waitsem, R.E.M. a řadou dalších. O tom, že jejich spolupráce nedopadla vůbec špatně, se přesvědčte na YouTube.


Pop Smoke - Faith
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rap / drill / r'n'b

Pop Smoke - Faith
Vloni zavražděný Pop Smoke se za svého života alba nedočkal, a nyní vychází pod jeho jménem již druhá deska. Na loňský úspěšný debut "Shoot For The Stars, Aim For The Moon" teď navazuje dvojka "Fiath" a s ní hned dvacítka skladeb, jejichž produkce se pochopitelně ujal především rapperův spolupracovník Rico Beats doplněný například i The Neptunes, 808Melo, Swizz Beatz nebo CashMoneyAP. Nechybí ani řada hostů jako Kanye West, Pusha T, Future, Quavo, Rick Ross, The-Dream, 21 Savage, 42 Dugg, Takeoff, Swae Lee, Chris Brown, Pharrell Williams, Kid Cudi a především Dua Lipa v prvním singlu "Demeanor". Milovníci rapu a drillu nechť zamíří na Smokeův YouTube profil.


Greg Antista and The Lonely Streets - Under The Neon Heat
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: punk rock

Greg Antista & The Lonely Streets - Under The Neon Heat
Greg Antista and The Lonely Streets jsou americké punk-rockové kvarteto. Kolegové publicisté je popisují jako "hvězdnou čtveřici", jež perfektně interpretuje tříminutové popové písničky skládající poctu Johnnymu Cashovi stejně jako The Adolescents. Formace nyní vydává své druhé album s názvem "Under The Neon Heat". Navzdory všem prohlášením přináší jedenáctku čerstvých songů, které posluchače jistě rozproudí a dají vzpomenout na dobu, kdy punk vládl světu. Okřídlené heslo "Punk Is Not Dead" zkrátka platí. Přesvědčte se na YouTube.


Různí - May The Circle Remain Unbroken: A Tribute To Roky Erickson
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Různí - May The Circle Remain Unbroken: A Tribute To Roky Erickson
"May The Circle Remain Unbroken: A Tribute To Roky Erickson" je první posmrtná pocta průkopníkovi psychedelického rocku Rokymu Ericksonovi, který zemřel ve věku sedmdesát jedna let 31. května 2019. Na této jedinečné kolekci se sešly veličiny moderní hudby a každá z nich si vybrala jednu z jeho skladeb a vtiskla do ní svůj vlastní otisk. Rozsah pocty se pohybuje od průlomového debutu "You'll Gonna Miss Me" až po jeho pozdější tvorbu na "If You Have Ghosts". Mezi účinkujícími se této výběrovce objevují Lucinda Williams, Billy F Gibbons, The Black Angels, Margo Price, Mosshart Sexton nebo Neko Case. První ukázky jsou k poslechu a zhlédnutí i na YouTube vydavatelství Light In The Attic Records.


EP

  • A Place To Bury Strangers - Hologram
    Pětici nových skladeb ve vlastní produkci si pro své fanoušky nachystala newyorská noise rocková formace. Jak zjistíte na jejich bandcampu, nemělo by vás překvapit, když na EP s názvem "Hologram" uslyšíte také post-punk, shoegaze či psychedelický a experimentální rock.
  • Margo Price - Live From The Other Side
    Pouze tři písničky na své akustické EP "Live From The Other Side" zařadila americká countryová hudebnice. Na druhou stranu si k natočení dvou z nich, včetně coververze "Help" od The Beatles, přizvala ještě kolegy a kolegyně, kterými jsou Adia Victoria, Allison Russell, Kam Franklin, Kyshona Armstrong a Micah Hulscher. Všechny už visí na jejím YouTube.
  • Deantoni Parks - A Self
    Americký hudebník, člen The Mars Volta, Kudu, Bosnian Rainbows a spolupracovník Johna Calea, Meshell Ndegeocello a Omara Rodrígueze-Lópeze se opět prezentuje především sólově. Jak si ověříte na ípíčku nazvaném "A Self" či na jeho bandcampu, s kvartetem skladeb kombinuje experimentální elektroniku, instrumentální hip hop, avantgardu a downtempo.

Dále stojí za pozornost:
Catie Turner - Heartbroken And Milking It: druhé EP finalistky American Idol YouTube
Charlie Worsham - Sugarcane: návrat někdejšího člena Old Crow Medicine ShowYouTube
Jayla Kai - Epitome: debut indie-folk-popového talentuYouTube
Tainy & Yandel - Dynasty: devět krátkých skladeb reggaetonové dvojiceYouTube
Tatiana Hazel - And The World Will Turn: pětice synthpopových písní v klasickém střihuYouTube


Tones And I - Welcome To The Madhouse
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie electropop / EDM

Tones And I
Australská zpěvačka Toni Watson, která vystupuje pod jménem Tones And I, se po předloňském EP "The Kids Are Coming" propracovala i k plnohodnotnému debutu. Nazvala ho "Welcome To The Madhouse" a svým fanouškům na něm servíruje celkem čtrnáct songů. Její styl na pomezí electropopu, alternativy a taneční hudby jí pomáhali rovnat především spolupracovník Amy Shark, Laury Mvuly, Sticky Fingers a Matta Corbyho Dan Humme a také její dlouholetý parťák Randy Belculfine. Zda bude opět trhat rekordy, zkoumejte na jejím YouTube.


Willow - Lately I Feel Everything
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: punk rock / pop punk

Willow - Lately I Feel Everything
Travis Barker vám už určitě musí chybět, a tak ani tento týden vás o bubeníka Blink-182 neošidíme. Má totiž velký podíl na čtvrté sólovce dcery Willa Smithe Willow Smith, která nyní používá pouze křestní jméno. Abychom ale byli přesní, hlavní část práce má na svědomí vedle zpěvačky samotné také Tyler Cole, s nímž loni natočila desku "The Anxiety". Vedle těchto dvou hudebníků na desce přivítala v roli hostů Avril Lavigne, Aylu Tesler-Mabe z kanadských Calpurnia, americkou rapperku Tierru Whack a losangeleské rockové trio Cherry Glazerr. Jak už je z tohoto výčtu patrné, z alternativního r'n'b zjevně přesedlala na indie rock, punk a noise pop. Potvrdíte si to na jejím YouTube.


Lawrence Rothman - Good Morning, America
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: experimentální indie rock / avantgardní ambient

Lawrence Rothman - Good Morning, America
Americký písničkář již na svém debutu "The Book Of Law" spolupracoval s hudebníky jako Angel Olsen nebo Marissa Nadler, ovšem za ty čtyři roky se ve své druhé roli producenta stačil mihnout ještě vedle takových interpretů jako Girl In Red, Empress Of, Lady Gaga, The Highwomen či Courtney Love. Není tedy divu, že v případě své druhé řadovky "Good Morning, America" si mohl dovolit oslovit ještě o něco slavnější hudebníky. V jedenácti písních tak vedle něj samotného uslyšíme ještě Amandu Shires, Caroline Rose, Lucindu Williams a Katie Pruitt. Album s ním produkovala opět jeho sestra Yves Rothman, poslouchat ho můžete na bandcampu.


Il Divo - For Once In My Life A Celebration Of Motown
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: soul / operní crossover

Il Divo - For Once In My Life A Celebration Of Motown
Jak už napovídá název "For Once In My Life A Celebration Of Motown", internacionální pěvecký kvartet Il Divo se na svém jubilejním desátém albu rozhodl věnovat legendárnímu detroitskému vydavatelství a jeho největším hitům. Mezi deset kusů se dostaly například "My Girl" od The Temptations, "River Deep Mountain High", kterou s Motownem spojili The Supremes, "I'll Be There" od Jackson 5, "Say You, Say Me" Lionela Richieho, "Ain't No Mountain High Enough", kterou pojali jako virtuální duet s Marvinem Gayem, nebo "The Tracks Of My Tears" či "I'll Make Love To You", kde se k nim připojili i jejich původní interpreti, tedy Smokey Robinson a Boyz II Men. Vydáním alba pochopitelně žije YouTube kanál čtveřice.


KSI - All Over The Place
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rap / taneční pop

KSI - All Over The Place
Abychom to měli hezky vyvážené, bude zde mít vedle amerického rapu zastoupení i ten britský. Obdobně jako v případě Pop Smokea navazuje Olajide Olayinka Williams 'JJ' Olatunji aka KSI (v tomto případě ale stále žijící) na svůj loňský debut "Dissimulation". Na dvojce "All Over The Place" najdete šestnáct písní, řádku hostů a díky nim rap okořeněný řadou dalších stylů. Digital Farm Animals přinesli taneční pop, Yungblud trochu rocku, Craig David soulové prvky a Anne-Marie electropop. Vedle nich se zařadili i Polo G, 21 Savage, Future, Rico Love, S-X, Bugzy Malone, Gracey, Jay1 nebo Lil Durk. Kam se KSI za rok posunul, zjistíte na jeho YouTube .


Různí - Dark Nights: Death Metal Soundtrack
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní metal

Dark Nights: Death Metal Soundtrack
DC Comics a Loma Vista Recordings společně uvádějí projekt "Dark Nights: Death Metal Soundtrack". Za odborného dohledu Tylera Batese míří na pulty ne tak úplně typický soundtrack, který ovšem skvěle doplňuje ne tak úplně typickou superhero sérii. Bates proto oslovil celou řadu umělců napříč různými žánry, včetně třeba Mastodon, Denzela Curryho, Manchester Orchestra, Chelsea Wolfe, IDLES a Soccer Mommy. Právě Mastodon mají na svědomí úvodní song "Forged by Neron", který nyjadete k poslechu na YouTube.


V krátkosti

  • Alice Coltrane - Kirtan: Turiya Sings
    Manželka jazzového saxofonisty Johna Coltranea byla známá i coby průkopnice duchovního jazzu, což dokazuje i znovu objevené album. Původně bylo devět písní, v nichž kombinuje svůj hlas převážně s varhanním základem, vydáno v roce 1982 výhradně na kazetě pro studenty ášramu a vy je nyní uslyšíte například na jejím YouTube.
  • Charli Adams - Bullseye
    Ačkoli Charli Adams pochází z Nashvillu, má ke country poměrně daleko. Jak se dozvíte i na jejím bandcampu, v týmu, který se podílel na jejím debutu, byli Patrick Dillett (St. Vincent, Sufjan Stevens), Dan Grech (Lana Del Rey, Troy Sivan) a Brian Kierulf (Lady Gaga, Britney Spears). Není tedy divu, že výsledek většina označuje jako smutný indie pop.
  • Tedeschi Trucks Band - Layla Revisited (Live At Lockn')
    Slavné blues-rockové uskupení se rozhodlo připomenout svoje vystoupení na Lockn' Festivalu ve virginském Arringtonu, kde zahráli ještě společně se zpěvákem Phish Treyem Anastasiem. Něco málo tamější atmosféry nasávejte prostřednictvím YouTube.
  • Phoebe Katis - Sweet Reunion
    Je to zhruba rok, co jsme vám tu představovali soul-popovou anglickou zpěvačku, a už je tu zpět se svým dalším, v pořadí třetím albem. Pokud vás loni zaujala, můžete se těšit na celkem jedenáct písniček, které prezentuje na svém bandcampu.
  • Nathaniel Rateliff - Red Rocks 2020 (Live)
    Uplynuly tři roky od chvíle, kdy jsme mohli vidět amerického hudebníka a jeho skupinu Night Sweats na ostravských Colours. Pokud byste si ho chtěli připomenout, máte možnost díky záznamu vystoupení ze slavného coloradského amfiteátru Red Rocks, kde zahrál minulý rok v létě. Prvních pět ochutnávek servíruje na svém YouTube.
  • frYars - God Melodies
    Své třetí album s celkem jedenácti kousky, které produkoval někdejší člen The High Llamas a Stereolab Sean O'Hagan, vydává anglický artpopový hudebník Benjamin Garrett a do singlu "Moscow" si přizval svoji krajanku Rae Morris. Jak se mu povedla nejen tato písnička, se dozvíte na jeho YouTube.
  • Dave McMurray - Grateful Deadication
    Americký jazzový saxofonista, který v minulosti spolupracoval s B.B. Kingem, The Rolling Stones, Bobem Dylanem, Iggym Popem, Patti Smith či Bonnie Raitt, vydává své nové album, kde ho vedle tradičních spolupracovníků doplnili také Bettye LaVette, Bob Weir a Herschel Boone. Kolekci důkladně představuje web labelu Blue Note.
  • Chloe Flower - Chloe Flower
    Americká klavíristka, absolventka slavného Juilliardu a umělkyně zastupující značku Steinway nahrála svoje debutové eponymní album, na němž se s ní podílel také Babyface a slovem jej doprovodil indický spisovatel Deepak Chopra. Jak zjistíte na jejím YouTube, jednou z položek je i předělávka "Bad Guy" od Billie Eilish.
  • Rodrigo Amarante - Drama
    Brazilský písničkář, jehož skladby použili tvůrci seriálu "Narcos" coby znělku, se vrací po osmi letech s novou deskou "Drama". Jedenáct kusů, které vznikly v Los Angeles, v sobě snoubí bossa novu, alternativní rock i prvky popu. Ukázky i rozsáhlé povídání o nich najdete na bandcampu.
  • The Zolas - Come Back To Life
    Kanadská indierocková formace se vrací po pěti letech od alba "Swooner", a pokud si jedenáct novinek poslechnete na jejich YouTube, zjistíte, že do programu zařadili i trochu prog rocku, space rocku, alternativy a také rappera Cadence Weapon.
  • Umphrey’s McGee - You Walked Up Shaking In Your Boots But You Stood Tall And Left A Raging Bull
    Americký jam band obvykle netrpí na dlouhé názvy alb, spíše naopak, ale tentokrát jako by už ve jméně svého čerstvého počinu chtěl vyjádřit, jaký příběh za dvanácti písničkami stojí. Více to rozebírá i na svém YouTube a vy se můžete opět těšit na mix progresivního rocku, art rocku, metalu a jazzové fúze.
  • Wavves - Hideaway
    Americká rocková formace ze San Diega nedávno oslavila deset let své existence, a není lepší dárkem než nové album. To v pořadí sedmé nabídne celkem devět skladeb, které produkoval člen TV On The Radio a Jane's Addiction Dave Sitek. Skupina jej sdílí na svém bandcampu.

Dále stojí za pozornost

K.D.A.P. - Influences: folktronikový projekt Kevina Drewa z Broken Social Scenebandcamp
Stephen Fretwell - Busy Guy: třetí album anglického písničkářeYouTube
Bros - Vol. 2:pokračování bokovky členů The SheepdogsYouTube
Marc Ribler - The Whole World Awaits You:dvanáct novinek rockera z New Jerseybandcamp
Jodi - Blue Heron: sólová deska Nicka Levina z Pinegrovebandcamp
Ade & Connan Mockasin - It’s Just Wind: notná dávka psychedelie a marfybandcamp


Dále vychází:

Anna Tivel - Blue World
Anthonie Tonnon - Leave Love Out Of This
Anya Hinkle - Eden And Her Borderlands
Bacao Rhythm & Steel Band - Expansions
Baek A Yeon - Observe
Big City - Testify X
Bigkaybeezy - Don Juan
Blue Glass - Jardin Des Étoiles
Blxst And Bino Rideaux - Sixtape 2
Bob Mould - Distortion: Live
Bottomless - Bottomless
Boy Golden - Church Of Better Days
Brandon Shaine - In The Moment
C.S. Armstrong - Deep Covers 187
Cakes Da Killa - Muvaland Vol. 2
Cameron Knowler - Places Of Consequence
Caveman - Smash
Cico P - Nawfjaxx
Cochemea (Of The Dap-Kings) - Vol. II: Baca Sewa
D.K. - Eighteen Movements
Dave Mullen - Solace
Deathcraeft - On Human Devolution
Dirty Heads - The Best Of Dirty Heads
Dolly Varden - At The Bottom Of A Canyon In The Branches Of A Tree
Dungeon Serpent - World Of Sorrows
Eagle Johnson - The Last Gun
Edgar Hurley - The Blame Needs A Place
Ehsan Matoor - The Voices And Bridges
Eliza Shaddad - The Woman You Want
Felicity - Dear Universe
Goad - La Belle Dame
Gorillaz - G Collection (Box Set)
Green Diesel - After Comes The Dark
Greg Antista & The Lonely Streets - Under The Neon Heat
Griffin Jennings - Static And The Dark
Heaven & Earth - V
Hollie Kenniff - The Quiet Drift
Charles Mingus - Mingus At Carnegie Hall (Deluxe Edition)
Chicago - Chicago At Carnegie Hall Complete
Ida Mae - Click Click Domino
Inner Stream - Stain The Sea
Interstitia - Hermes Slips The Trap
J. Cole - The Off Season
J. Peter Schwalm And Markus Reuter - Aufbruch
James Vickery - Songs That Made Me Feel
Jawny - The Story Of Hugo
John Prine - Live At The Other End, December 1975 (Physical Release)
John R. Miller - Depreciated
Johnny Lloyd - La La La
Joseph Spence - Encore: Unheard Recordings Of Bahamian Guitar And Singing
Karen Black - Dreaming Of You (1971-1976)
Katastro - Sucker
Kate Vargas - Rumpumpo
Kenneth Whalum - Broken Land 2
Laura Nyro - Tree Of Ages: Laura Nyro Live
Laylow - L’Etrange Histoire De Mr. Anderson
Leila Abdul-Rauf - Phantasiai
Let Me Downs - Tacoma Is For Lovers
Lmnop - Whatnop
Lovelorn - What’S Yr Damage
Lucid Express - Lucid Express
Me - Crows Nightingales Shock (Best Of Me 1991-1995)
Midwife - Luminol
Michael Mantler - Coda
Michael Marcus, Joe McPhee, Jay Rosen & Warren Smith - Blue Reality Quartet!
Michal Tučný - Já nic, já muzikant (Michal Tučný zpívá Zdeňka Rytíře)
Moon King - The Audition
Morat - ?a Dónde Vamos?
Mortyfear - My Dystopia
My Autumn Amor - Quiet Girl Ep
Nene H - Ali
Opeth - Blackwater Park (20th Anniversary )
Ophidian I - Desolate
Oscar Lang - Chew The Scenery
Pinc Louds - La Atómica
Pizzagirl - Softcore Mourn
Powerwolf - Call Of The Wild
Powerwolf - Call Of The Wild (2Cd)
Quancnotes - Well Fed
Resurrection Kings - Skygazer
Rey Sapienz & The Congo Techno Ensemble - Na Zala Zala
Reza Safinia - Yang
Ricky Rowton - Home By 11
Runnner - Always Repeating
Různí - Dark Nights: Death Metal Soundtrack
Různí - How Many More Times
Různí - The Sound Of Music (soundtrack)
Schuyler Johnson - The Live Experience, Vol. 1 [Live]
Silent Obsession - Countdown
Silvertwin - Silvertwin
Smile Machine - Bye For Now
Solis Brothers - Gone
Sophie Du Palais - Endurance Of Pain Is The Power Of Being
Spiral Grave - Legacy Of The Anointed
Stevey Steve - Basement Baby
Stonie - Unbreakable Love
Sukovo trio - Beethoven: Kompletní klavírní tria (Supraphon)
Surf & Grooverelly - Planet Surf 2
Tainy & Yandel - Dynasty
Thadeus Gonzalez - Opposite Faces
The Flaming Lips - The Soft Bulletin Companion
The Grasshopper Lies Heavy - A Cult That Worships A God Of Death
The Hornets - Heavier Than A Stone
The Lasso, Jordan Hamilton & The Saxsquatch - Tri-Magi
The Time - The Time (Expanded Edition)
The Wring - Project Cipher
Times Of Grace - Songs Of Loss And Separation
Times Of Grace (Feat. Members Of Killswitch Engage) - Songs Of Loss And Separation
Tina Turner - Foreign Affair (2020 Remaster)
Tina Turner - Foreign Affair (2020 Remaster) (Cd+Dvd)
Tina Turner - Foreign Affair (Deluxe Edition)
Toby Hitchcock - Changes
U-Roy - Solid Gold U-Roy
Underball - The Best Is Yet To Cum
Velvet Insane - Rock N’ Roll Glitter Suit
Vouna - Atropos
Wallie The Sensei - Golden Child
Weston Super Maim - 180-Degree Murder
Wild Yaks - Live At Rippers
Wizzerd / Merlin - Turned To Stone Chapter III: Wizzerd Vs Merlin
Wormwood - Arkivet
Yonaka - Seize The Power
Your Grandparents - Thru My Window

Vychází na vinylu:
2 Pac - The Best Of 2Pac (Pt. 1: Thug)
2 Pac - The Best Of 2Pac (Pt. 2: Life)
AFI - Bodies
Alice Coltrane - Kirtan: Turiya Sings
Amigo The Devil - Covers, Demos, Live Versions, B-Sides
Bastille - Vs. (Other People’S Heartache, Pt. Iii) 12-Inch
Beastie Boys - Some Old Bullshit (Reissue)
Billy Paul - The Best Of Billy Paul
Bjork - Bjork X The Hamrahlí? Choir 12-Inch
Black Sabbath - Master Of Reality (Rsd 2021)
Blondie - Vivir En La Habana
Bob Dylan - Jokerman / I And I Remixes 12-Inch
Bush - Sea Of Memories (10Th Anniversary)
Crosby, Stills, Nash & Young - Déjà Vu Alternates
Death Angel - Frolic Through The Park
Denzel Curry & Robert Glasper - Live From Leimert Park 7-Inch
Don Rendell Quintet - Space Walk
Donna Summer - Bad Girls
Earthgang - Strays With Rabies
Ennio Morricone - The Blue-Eyed Bandit (Il Bandito Dagli Occhi Azzurri) (Original Motion Picture Soundtrack)
Evanescence - The Open Door
Fleet Foxes - Can I Believe You / Wading In Waist-High Water 7-Inch
Fred Armisen - Parade Meeting
From First To Last - Dear Diary, My Teen Agnst Has A Body Count
Future - Evol (5th Anniversary)
Gwar - Bloody Pit Of Horror
Gwar - Lust In Space
Hall & Oates - Voices
Charles Mingus - Mingus At Carnegie Hall (Deluxe Edition)
Chet Faker - Hotel Surrender
Jamiroquai - Everybody’s Going To The Moon
Jerry Dammers - At The Home Organ - Demos 1980-82 10'' (RSD 2021)
John Carpenter - Ghosts Of Mars (Original Motion Picture Soundtrack)
John Fogerty - Blue Ridge Rangers EP 12-Inch
John Prine - Stay Independent: The Oh Boy Years Curated By Indie Record Stores
Judas Priest - Best Of
K. Flay - Don’t Judge A Song By Its Cover 12-Inch
Karen O & Willie Nelson - Under Pressure 7-Inch
Keane - Dirt (Vinyl Release) (EP)
KSI - All Over The Place
Lindsey Stirling - Lose You Now
Lou Reed - Set The Twilight Reeling
Love - Everybody’s Gotta Live
Mastodon - Fallen Torches
Matt Bellamy - Cryosleep 12-Inch
Mayor Hawthorne - Impressions
Merzbow - Door Open At 8 Am
Opeth - Blackwater Park (20th Anniversary )
Paradise Lost - At The Mill
Partynextdoor - Partynextdoor Limited Edition Vinyl Box Set
Pearl Jam - Alive 12-Inch (Vinyl & Cassette Reissue)
Pessimist - Slaughering The Faithful
Powerwolf - Call Of The Wild
Pvris - Use Me (Deluxe) (Vinyl Reissue) (EP)
Queen + Adam Lambert, Freddie Mercury - Live Around The World / Love Me Like There’s No Tomorrow
Ramones - Triple J Live At The Wireless Capitol Theatre, Sydney, Australia, July 8, 1980
Randy Newman - Roll With The Punches - The Studio Albums 1979-2017 (Rsd 2021)
Richard Pryor - Richard Pryor
Různí - Batman Forever
Různí - Dark Nights: Death Metal Soundtrack
Různí - Dazed And Confused (Music From And Inspired By The Motion Picture)
Různí - Eternal Sunshine Of The Spotless Mind (Original Motion Picture Soundtrack)
Různí - Inglourious Basterds Motion Picture Soundtrack
Různí - Jackie Brown: Music From The Motion Picture
Různí - The Life Aquatic With Steve Zissou (Original Motion Picture Soundtrack)
Různí - The Sound Of Music (soundtrack)
Sinead O'Connor - Live In Rotterdam 1990
The Sisters Of Mercy - BBC Sessions 1982-1984 (RSD 2021)
Slightly Stoopid - Live At Roberto’s Tri Studios
St. Paul & The Broken Bones - Half The City Live
St. Vincent - Piggy/Sad But True 7-Inch
Sylvia - Sweet Stuff
Tedeschi Trucks Band - Layla Revisited (Live At Lockn')
The Allman Brothers Band - The Final Note
The Clash - If Music Could Talk
The Cure - Wild Mood Swings
The Monkees - Missing Links Volume 1
The Monkees - Missing Links Volume 2
The Monkees - Missing Links Volume 3
Times Of Grace - Songs Of Loss And Separation
Tina Turner - Foreign Affair (2020 Remaster)
Tori Amos - Under The Pink
Vincent Guaraldi Trio - A Boy Named Charlie Brown
Volbeat - Hokus Bonus
Weird Al Yankovic - Beat On The Brat 3-Inch
Yo-Yo Ma - Sing Me Home (The Silk Road Ensemble)

EP:
A Certain Ratio - Acrr
As Time Fades - Trust Fall
Blkhrt - M.a.d. (Miserable & Damned)
Catie Turner - Heartbroken And Milking It
Crippled Back Phoenix - Painful Reminder / Dead Is Dead
D.A. Stern - People Named Ben
Danilo - All I Want
Darkoo - 2 In 1
DJ T-1000 - The Dirrty Underground
Erik Shicotte - Miss’Ry Pacific
Gushh - As Thoughts Float On By
Charlie Worsham - Sugarcane
Christine Renner - Heartbreaker
Jayla Kai - Epitome
Jenny Hallahan - This Life
Joel Ansett - I Should Get Some Rest
Kamiyada - The Metal In Me
Lou Price - Parkside Grooming
Malacoda - The Strain
Malinda - The Folks I Love
Man Without Country - Bloods, Side A
Mantaraybryn - Year Of The Horizon
Maya Over Eyes - Despierta
Pvris - Use Me (Deluxe) (Vinyl Reissue)
Snogard - Moral Presence, Corrupt Misgivings
Solar Haze - The Solar Age
Tatiana Hazel - And The World Will Turn
Tommy Ward - From This Moment On
Welcome Center - Talk Talk Talk
William Tyler & Luke Schneider - Understand

Reedice:
Alan Parsons - Time Machine
Lenny - Hearts / Songbook

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (20-11) (30.01.2024 21:35)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)
- Nové desky 1-2/2024 - od The Vaccines přes Magnum po Kali Uchis (17.01.2024 08:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott AC/DC Queen Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Dua Lipa Rush Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu