Kasabian vyrazí na první turné po frontmanově odchodu

31.05.2021 11:46 - Ondřej Kocáb | foto: Instagram/kasabianofficial

Kasabian se letos vrátí na koncertní pódia. Parta z Leicesteru se představí poprvé od skandálu (dnes již bývalého) zpěváka Toma Meighana, s nímž se rozloučila poté, co byl obviněn z domácího násilí.

Poslední vystoupení se datuje k podzimu 2018, kdy končilo světové turné k prozatím stále ještě aktuální řadovce "For Crying Out Loud". Budoucnost skupiny pak byla nejasná, nakonec však Kasabian budou pokračovat.

K mikrofonu se pravděpodobně trvale přesune hlavní mozek kapely Sergio Pizzorno. Nebude to pro něj žádná novinka - v minulosti se ve většině skladeb představil jako doprovodný vokalista a jeho hlas byl s každou další deskou slyšet čím dál častěji. Během pauzy si navíc zkrátil čas sólovým projektem the slp, v němž se vedle veškerých nástrojů ujal taktéž zpěvu. K němu, basákovi Chrisi Edwardsovi a bubeníkovi Ianu Matthewsovi se navíc přidá kytarista Tim Carter, jenž Kasabian doprovázel na turné.

"Máme z oznámení koncertů obrovskou radost. Milujeme naši skupinu, naši hudbu a naše fanoušky tak moc, že jsme prostě nemohli skončit. Zahrajeme vám všechny klasické songy plus něco nového, u čeho si budete moct pořádně skákat. Přidejte se k nám na největší párty roku 2021!" zve formace fanoušky na podzimní šňůru po Velké Británii.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY