Přepište další stránku na Wikipedii. Nyní nebinární Demi Lovato si přejí, abyste jim onikali

20.05.2021 12:29 - Simona Knotková | foto: Angelo Kritikos

Zatímco svou nejnovější řadovku "Dancing With The Devil... The Art Of Starting Over" vydala Demi Lovato ještě jako žena, nyní už požaduje, abyste ji oslovovali zájmenem oni. Americká zpěvačka si ve svých osmadvaceti letech uvědomila, že je nebinární, tedy ani muž, ani žena.

"S každým probuzením dostáváme novou příležitost a šanci být tím, kým chceme být. Já jsem většinu svého života vyrůstala přímo před vašima očima. Viděli jste to dobré i zlé a všechno mezi tím. Můj život nebyl pouze mou cestou, žila jsem také pro ty na druhé straně kamer. Jsem šťastná, že se s vámi dnes mohu podělit o další část svého života. S hrdostí vám oznamuji, že se identifikuji jako nebinární osoba a oficiálně měním svá zájmena na oni/je. Toto rozhodnutí přichází po dlouhém léčebném a sebereflexním procesu," uvedli Demi na Instagramu.

Oznámení o nové identitě přišlo měsíc po mediální kauze, kterou Lovato rozpoutali proti prodejně s mraženými jogurty The Bigg Chill. Na Instagramu tehdy vyjádřili své pobouření, že cestou k pokladně musejí procházet kolem dietních a od cukru oproštěných produktů. "Je to pro mě extrémně náročné," zoufali si v sérii příběhů. Společnost obvinili z podporování kultu diet a poruch příjmů potravy. Po masivní vlně kritiky, kdy se zpěvačce ozvali například diabetici, se nakonec omluvili.

Doplňme, že pro změnu zájmen se před nedávnem rozhodla také Halsey, která se nyní identifikuje jako she/them, tedy česky ona/je, nějaký ten pátek si onikají rovněž Sam Smith. Kdo bude následovat?



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY