Metallica připravila přes Zoom minimálně tucet nových songů

12.05.2021 13:12 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

O tom, že Metallica, uvězněná covidovou pandemií v domácích studiích, pilně pracuje na skladbách pro následovníka desky "Hardwired... To Self-Destruct", už se cosi šušká několik měsíců. Konkrétnější informace nyní uvedl kytarista a zpěvák kapely James Hetfield. Během rozhovoru pro podcast The Fierce Life potvrdil, že formace má napsaných přinejmenším dvanáct čerstvých kousků. Vznikly prostřednictvím oblíbené platformy pro konferenční videohovory Zoom.

"Všichni jsme kvůli covidu seděli zavření doma a byli jsme nervózní a kreativní zároveň, chtěli jsme společně pracovat. Začali jsme se pravidelně každý týden scházet na Zoomu jen proto, abychom se navzájem zkontrolovali. A já jednou povídám: 'Hele, něco napíšu. Prostě něco nahraju a pošlu vám to. Vy si s tím uděláte co budete chtít, přidáte další vrstvy a tak.' Takhle nějak jsme před časem udělali verzi skladby 'Blackened 2020'. Prostě jsem něco zahrál, oni to před tím neslyšeli. Přidali k tomu to svoje a takhle nějak se to navrstvilo," nastínil Hetfield pracovní proces a dodal, že skupina tímto způsobem dala dohromady "minimálně tucet" nových písní.

V tomtéž interview se frontman Metalliky vyjádřil i k očkování. "Jsem poněkud skeptický k tomu, že bych se nechal naočkovat. Ale vypadá to, že to jede, a mnoho mých přátel už vakcínu dostalo. Osobně si tím ale nejsem vůbec jistý. Přesto doufám, že to nedojde tak daleko, aby lidi museli mít razítko COVID v pasu, aby vůbec mohli někam jít. Ale pokud na to dojde, budu se muset nějak rozhodnout," uzavřel.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY