Zadumanější Dido Lucinda Chua se v klipu "Until I Fall" stává padlým andělem

25.04.2021 10:12 - David Věžník | foto: Nhu Xuan Hua

Lucinda Chua je britská zpěvačka a cellistka a bývalá členka chamberpopové skupiny Felix. Od tří let hraje na piano, které záhy vystřídalo violoncello. To, že jde o velice šikovnou ženu, potvrzuje i to, že si ji v poslední době k nejrůznějším spolupracím vyhlédly takové osobnosti či kapely jako FKA twigs, Gaika, The Cinematic Orchestra, Ben Vince, Helm, KÁRYYN nebo Alex Epton.

Na letošní květen chystá tato talentovaná hudebnice své nové EP. Bude se jmenovat "Antidotes 2" (jednička vyšla před dvěma lety) a přinese čtyři skladby. Otvírat jej bude zadumaná kompozice "Until I Fall", kterou autorka popisuje jako píseň "o znovuzrození a nalezení vnitřní síly ke vzestupu".

Černobílý doprovodný videoklip režíroval William Kennedy. Majitelku vokálu, který v některých polohách připomíná Dido, stylizoval do padlého anděla. Slovům z předchozího odstavce tak dal obrazovou podobu a nutno říct, že výsledek je velice poutavý. Minimalistický jako skladba sama. Nádherný.

Minialbum "Antidotes 2" vyjde 7. května na labelu 4AD a přinese tyto kousky: Until I Fall, An Avalanche, Torch Song, Before. Na 13. srpna pak Chua plánuje vydání obou ípíček na vinylu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY