Morcheeba se v klipu k "The Moon" za svitu úplňku promění ve vlky

29.03.2021 12:36 - Dan Hájek | foto: Morcheeba

Pokud jste sledovali nedávný přenos "Národ sobě - kultura tobě", měli jste možnost slyšet v premiéře akustickou verzi písně "The Moon" skupiny Morcheeba. Skladba nyní vyšla jako další oficiální singl z chystaného alba "Blackest Blue", kterého se dočkáme v pátek 14. května. A Skye Edwards a Ross Godfrey ji opatřili i videoklipem.

Snímek režíroval opět Martin J. Pickering, který je podepsán i pod doprovodným vizuálem k songu "Sounds Of Blue". Jen tentokráte se z vodní hlubiny přesuneme do hor. Nad výběžky vrcholů svítí výrazný úplněk a oba hlavní aktéři se v samotném závěru promění v divoké vlky a přidají se ke kolem probíhající smečce. Potemnělé odstíny a prostupující tma odkazují na vizuál ke zmíněnému předchozímu singlu. Hudebně novinka taktéž připomíná začátky britské formace, svou nenápadnou dramatickou linií by navíc (dle slov několika fanoušků) klidně mohla splnit parametry pro budoucí píseň provázející neohroženého agenta 007.

Vedle "Sounds Of Blue" a "The Moon" Morcheeba na svou jubilejní desátou desku "Blackest Blue" láká ještě vyšperkovanou kompozicí "Oh Oh Yeah". Tu zatím nedoprovází žádné video (nebudeme-li počítat lyric klípek), naopak se však dočkala remixu, který vytvořil londýnský producent Hector Plimmer. Na vizualizér k němu se můžete podívat dole.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY